12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Οι καθηγητές του ΓΕΛ Χανίων καταγγέλουν έλεγχο της αστυνομίας για ναρκωτικά σε μαθητές του σχολείου

Ημερομηνία:

Με κοινή επιστολή διαμαρτυρίας 26 καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Χανίων καταγγέλουν την αστυνομία για έλεγχο που πραγματοποίησαν σε δυο μαθητές που συμμετείχαν σε σχολικη εκδρομή για ναρκωτικά. Όπως αναφέρεται στην επιστολή “με πρόσχημα το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών, εφαρμόζονται πρακτικές που συνιστούν καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων και επιδρούν αρνητικά στον ψυχισμό των εφήβων”

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Την Τρίτη 5/10/2021, το πρωί, δύο μαθητές (1 αγόρι και 1 κορίτσι) του 3ου ΓΕΛ Χανίων βρίσκονταν στο παλιό λιμάνι των Χανίων, πίσω από τα Νεώρια, στο πλαίσιο σχολικού ημερήσιου περίπατου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των δύο παιδιών, 3 αστυνομικοί που επέβαιναν σε μηχανές τα σταμάτησαν, τα ρώτησαν τι κάνουν εκεί και εκείνα απάντησαν ότι βρίσκονται σε σχολική εκδρομή. Τότε προχώρησαν σε σωματική έρευνα στο αγόρι και άνοιξαν και έψαξαν τις τσάντες τους.

Φεύγοντας είπαν στα παιδιά ότι η “έρευνα” αυτή έγινε γιατί πολλά παιδιά σε αυτή την ηλικία κυκλοφορούν με κάνναβη … Τα παιδιά αναστατωμένα ανέφεραν το συμβάν στους καθηγητές τους όταν επέστρεψαν στο σχολείο, την ίδια μέρα.

Ως εκπαιδευτικοί και γονείς, τουλάχιστον προβληματιζόμαστε για τη νομιμότητα και τη σκοπιμότητα τέτοιων ενεργειών …

Θεωρούμε απαράδεκτο ανήλικοι μαθητές, στη διάρκεια σχολικής δραστηριότητας, να αντιμετωπίζονται ως “δυνάμει εγκληματίες” ….

Διαμαρτυρόμαστε, γιατί με πρόσχημα το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών, εφαρμόζονται πρακτικές που συνιστούν καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων και επιδρούν αρνητικά στον ψυχισμό των εφήβων…

Οι καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Χανίων

Ακρωτηριανάκη Ευαγγελία
Βιολάκης Στράτος
Γιαμπαζολιά Ζαμπία
Γκάγκα Βαρβάρα
Δαμασκηνός Δημήτρης
Καλαντζή Χίλντα
Κατσαμπέκη Εύη
Κιτρινορίνη Ισαβέλλα
Κοπασάκη Αργυρώ
Κοτσιφάκης Γιώργος
Κωσταριδάκη Γεωργία
Μπαντιά Κατερίνα
Μυλωνάκη Έφη
Ξαγοράρη Γεωργία
Παπαγρηγοράκης Μίλτος
Παπαδοπούλου Σοφία
Παρασκευαίδη Άννα
Πετράκης Λευτέρης
Πρώιμου Χριστίνα
Σκουνάκης Νίκος
Στάη Ειρήνη
Στεφανίδου Κατερίνα
Τσαμαντάκης Γιάννης
Φλουρή Μαρία
Φραγκάκος Γιώργος
Χειλαδάκης Ηλίας

Φωτογραφία αρχειου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...