22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Οι καραμέλες του ουρανού”: Αφήγηση παραμυθιού με μουσική, θεατρικό παιχνίδι και εικαστικό εργαστήρι

Ημερομηνία:

Ο Σύλλογος γονέων παιδιών προσχολικής ηλικίας, το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών και η Κοινωνική Κουζίνα σας προσκαλούν στην παιδική εκδήλωση που θα διοργανωθεί την Κυριακή 21/12/2014 στις 18:00 στο Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών (Χατζ. Νταλιάνη 5).

Στην εκδήλωση αυτή θα παρουσιαστεί το παραμύθι της Αργυρώς Ντουσάκη «Οι καραμέλες του Ουρανού». Η αφήγηση και το θεατρικό παιχνίδι που θα πλαισιώσουν την ιστορία θα γίνουν από την ίδια τη συγγραφέα και τη Σάσα Καφετζοπούλου (εκπαιδευτικός).  Στο πλευρό τους  θα βρίσκεται με την κιθάρα και τη φωνή του ο Γιάννης Μανούσακας. Στο τέλος της αφήγησης τα παιδιά θα έχουν την χαρά με τη βοήθεια της Σάσας Καφετζοπούλου να συμμετάσχουν σε εικαστικές δημιουργίες.

«Οι καραμέλες του ουρανού»

Στη γλυκιά πολιτεία της Γλυκονέφειας ζει η βασίλισσα Ειδύλλη, που με συντροφιά τον γαλάζιο δράκο Δαλ, φτιάχνουν για τα παιδιά όλης της γης λαχταριστές καραμέλες! Και το πιο σημαντικό της προσφέρουν, χωρίς αντίτιμο, χαρίζοντας σε όλα τα παιδικά προσωπάκια χαμόγελα και γέλια!

Τι θα γίνει όμως όταν ο νάνος εμποράκος αποφασίσει  να μαζέψει τις καραμέλες και να τις πουλήσει στα παιδιά;;; Ποια παιδιά θα μπορούν πλέον να γεύονται τις καραμέλες και ποια θα τις στερηθούν;;;

Χωρίς διδακτισμούς, οι καραμέλες του ουρανού μας ξαναθυμίζουν τη γλυκιά γεύση της φιλίας και της αγάπης, όσο και την πικρή αίσθηση της εμπορευματοποίησης! Μέσα από την εξέλιξη του παραμυθιού, μικροί και μεγάλοι,  μπορούμε να αναλογιστούμε και να ανακαλύψουμε ξανά τη σημασία της προσφοράς. Να προβληματιστούμε σχετικά με τη συνύπαρξη του ανθρώπου με τη φύση, αλλά και τη σημασία της αλληλεγγύης και της βοήθειας. Αξίες διαχρονικές, αλλά και επιτακτικές στην εποχή που διανύουμε.

Με συνέπεια στις αξίες της ιστορίας, μέρος των εσόδων από τα βιβλία που θα πουληθούν θα διατεθούν στο Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών και την Κοινωνική Κουζίνα. Όσοι τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση μπορούν συμβάλουν στη λειτουργία της Κοινωνικής Κουζίνας και του Συσσιτίου του Κοινωνικού Στεκιού – Στεκιού Μεταναστών φέρνοντας μαζί τους τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε χθες, Τετάρτη, από τη ζωή σε ηλικία 73...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...