14.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

«Οι μάσκες έπεσαν»: Κάλεσμα γραμματείας Χανίων της ΠΑΣΕΒΕ για συμμετοχή στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ της Παρασκευής 7 Απριλίου στην Πλατεία 1866

Ημερομηνία:

Με  κείμενό της η Γραμματεία Χανίων της ΠΑΣΕΒΕ καλεί όλους να συμμετάσχουν στην αυριανή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία 1866, ενόψει και της κρίσιμης σύσκεψης του Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Συνάδελφε-σα ,επαγγελματία  οι μάσκες έπεσαν, ακόμη και οι τυφλοί  βλέπουν τι  μας ετοιμάζουν .Ο ΣΕΒ υπενθυμίζει για ακόμη μια φορά στη κυβέρνηση τι πρέπει να κάνει για  να μας βάλουν λουκέτο, να μας κλείσουν το σπίτι .

Με το δελτίο τύπου που εξέδωσε πριν λίγες μέρες  ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ),  «διαμαρτύρεται» γιατί στην Ελλάδα οι αυτοαπασχολούμενοι παραμένουν στο 34% ενώ στην Ε.Ε. ο μέσος όρος είναι 16%. Παραπονιούνται που είμαστε πολλοί και δεν τους αφήνουμε να έχουν ποιο πολλά κέρδη.  Ομολογούν κυνικά ότι για να έρθει η ανάπτυξη στα κέρδη τους πρέπει να μας   ξεκληρίσουν . Και πριν από λίγα χρόνια ¨μεγάλη έρευνα¨  της EUROSTAT κατέληγε: «οι αυτοαπασχολούμενοι στην Ελλάδα είναι πάρα πολλοί. Είναι ανάγκη να λιγοστέψουν και μεγαλύτερο κομμάτι ¨της πίτας¨ να μείνει για τους μεγάλους που μπορούν να αναπτύξουν οικονομίες κλίμακας».

Εκεί  οδηγούν οι  πολιτικές των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια με αφορμή την κρίση. Γι αυτά  συνομιλούν κυβέρνηση- κουαρτέτο – ΣΕΒ –ΣΕΤΕ ΓΣΕΒΕΕ –ΕΣΕΕ- ΓΣΕΕ. Όλοι αυτοί  σχεδιάζουν το νέο «δίκαιο» αναπτυξιακό παραγωγικό μοντέλο της χώρας μας. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  που συνεχίζει στην ίδια ρότα , για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου είναι :

**Τα 250 χιλιάδες οριστικά λουκέτα

**Η άγρια φοροληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και των αυτοαπασχολούμενων

**Η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, η μείωση των συντάξεων και των παροχών υγείας

**Οι εργασιακές σχέσεις γαλέρας αλλά και η δουλειά ήλιο με ήλιο για τους αυτοαπασχολούμενους προκειμένου να τα βγάλουν πέρα.

**Οι εκατοντάδες καταχρεωμένοι και οι κατασχέσεις που προχωρούν

**Οι αυτοκτονίες και διαλυμένες οικογένειες

Και δεν τους φτάνουν όλα αυτά θέλουν και άλλα μέτρα για να αυγατίσουν περισσότερο τα κέρδη τους.

Σε αυτή τους την πορεία βρίσκουν άξιους συμπαραστάτες τις συνδικαλιστικές μας  ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ. Με τη συμμέτοχη τους στο διάλογο και τις δημιουργικές προτάσεις – θέσεις τους για καινοτομία, εξωστρέφεια και νέα παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, έχουν στόχο την ενσωμάτωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο νέο γύρο ανάπτυξης. Σε αυτές τους τις θέσεις και τις στοχεύσεις οι πολύ μικρές, καταχρεωμένες, ¨μη βιώσιμες¨ επιχειρήσεις των αυτοαπασχολούμενων παραμένουν ξένο σώμα.

Η πολιτική τους όσο φτιασιδώματα και να πάρει, όπως και να την ονομάσουν την ίδια στόχευση  έχει. Οι  πολιτικές τους θέλουν να μεγαλώσουν τα κέρδη  των μονοπωλίων.  Μόνιμος στόχος τους παραμένει ο αυτοαπασχολούμενος , ο φτωχός αγρότης, ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος .

"google ad"

Η γραμματεία Χανίων της ΠΑΣΕΒΕ καλεί τα  σωματεία και τις  ομοσπονδίες να πάρουν θέση ,να απαντήσουν στην πρόκληση του ΣΕΒ. Καλεί τον κάθε αυτοαπασχολούμενο να βγάλει συμπεράσματα. Να δει καθαρά τι επιδιώκουν οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Καλούμε τον κάθε συνάδελφο-σα  να  γυρίσει  την πλάτη του στις συμβιβασμένες ξεπουλημένες ηγεσίες (ΟΕΣΚ ,ΟΕΒΕΧ ,ΕΒΕΧ)  που συναινούν και συνομιλούν με αυτούς που μας καταστρέφουν.

Τώρα χρειάζεται μέσα από συλλογικές διαδικασίες,  η αντιμονοπωλιακή συσπείρωση στα σωματεία και τις ομοσπονδίες, η αγωνιστική διεκδίκηση της ζωής που μας κλέβουν. Η κοινή δράση, η συμμαχία με όλους αυτούς που θίγονται από την κυβερνητική πολιτική.

Μόνη λύση η ανατροπή της. Καμία συναίνεση στα μέτρα .Όλοι στο δρόμο.

Σε καλούμε να πάρεις μέρος στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 7 Απρίλιου στις 19:00 μμ στα Νέα Καταστήματα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...