17.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών ν. Χανίων: “Η λαϊκή πάει σχολείο”

Ημερομηνία:

Την έκπληξη και αγανάκτησή του εκφράζει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών ν. Χανίων για την επιλογή η λαϊκή στα Παχιανά να γίνει έξω από το 16ο Δημοτικό Σχολείο.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι ο «καταλληλότερος» χώρος για τη λαϊκή στα Παχιανά είναι ακριβώς έξω από το 16ο Δ. Σχολείο στην οδό Λ. Ορέων.

Προφανώς ο δρόμος προσφέρεται για την φιλοξενία της λαϊκής, αφού δεν υπάρχουν σπίτια ή καταστήματα εκεί .

Υπάρχει βέβαια εκεί  σχολείο, ένα Δημοτικό και δύο Νηπιαγωγεία,  η παρουσία των οποίων δεν απασχόλησε την Επιτροπή που πρότεινε τον συγκεκριμένο δρόμο για τη λαϊκή, ούτε και το Δ. Συμβούλιο που το επικύρωσε.

Τα ζητήματα ασφάλειας των μαθητών κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους, η δυσκολία που αντιμετώπισαν οι γονείς για να φέρουν και να παραλάβουν τα παιδιά τους από το σχολείο, η αδυναμία συγκέντρωσης που προκαλείται στους μαθητές και η  παρεμπόδιση της μαθησιακής διαδικασίας,  οι  κανόνες  υγιεινής και τα ηθικά ζητήματα που προκύπτουν δείχνουν αδιαφορία και απαξίωση για το Δημόσιο Σχολείο.

Οι δομές της πόλης πρέπει φυσικά να λειτουργούν , αλλά υπάρχουν  κανόνες που δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να τους λαμβάνει υπόψη όταν παίρνει τέτοιες αποφάσεις.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι μέχρι να ξαναλειτουργήσει το Σχολείο, μετά τις διακοπές του Πάσχα θα έχει βρεθεί άλλος «καταλληλότερος» χώρος για τη φιλοξενία της λαϊκής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...