17.8 C
Chania
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026

“Συνεχίστε την προσπάθεια. Δεν είστε μόνοι”: Οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου – Λυκείου Λαυρίου συμπαραστέκεται στους μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Χανίων

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του το δεκαπενταμελές, το σύνολο των μαθητών/ τριών, η Διεύθυνση και  ο Σύλλογος καθηγητών του Εσπερινού Γυμνασίου – Λυκείου Λαυρίου εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους  μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Χανίων που δεν μπόρεσαν να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας,  επειδή ο εργοδότης τους δεν έδωσε τη διευκόλυνση που δικαιούνται, στους εκπαιδευτικούς και σε όλη τη μαθητική κοινότητα του σχολείου.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Δεν μπορούμε να μην σταθούμε στην ειρωνεία: τη μέρα που  οι υπόλοιποι μαθητές εξετάζονται για τη Δημοκρατία, εσείς να βιώνετε τη μεγαλύτερη αδικία. Νιώθουμε ντροπή και οργή, γιατί η ισότητα ευκαιριών και οι αξίες της αλληλεγγύης, του σεβασμού, της δικαιοσύνης, όλα όσα πρεσβεύει το δημοκρατικό πολίτευμα, συνάντησαν την ελευθερία της αγοράς και τον ατομικισμό και εκμηδενίστηκαν.

Θεωρώντας χρέος μας να σταθούμε δίπλα  σας, αλλά και κοντά σε όλους τους μαθητές που βλέπουν τα όνειρά τους να συνθλίβονται και τα δικαιώματά τους να καταστρατηγούνται, δηλώνουμε  πως θα αγωνιστούμε μαζί σας, για να αποκατασταθεί η αδικία, αλλά και για να μην ξανασυμβεί. Συνεχίστε την προσπάθεια. Δεν είστε μόνοι. Είμαστε δίπλα σας, για να μετατρέψουμε την απογοήτευση σε ελπίδα και να αναλάβουμε δράση για πραγματική ισότητα ευκαιριών. Το δικαιούστε και το δικαιούμαστε!

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκε το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Genius Wine Step» από Επιμελητήριο Χανίων και Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης

37 Χανιώτες επαγγελματίες ολοκλήρωσαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Genius Wine Step» από Επιμελητήριο Χανίων και Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης. Δωρεάν εκπαίδευση Sommelier.

Μεταφορά ημερομηνίας για τη Λαϊκή Αγορά – Εμποροπανήγυρη στις Βρύσες λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Ο Δήμος Αποκορώνου μεταφέρει τη Λαϊκή Αγορά - Εμποροπανήγυρη στις Βρύσες από την Κυριακή των Βαΐων στη Μεγάλη Τρίτη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που προβλέπει η ΕΜΥ.

Επιστολή Κουκουτσάκη για CT scanners στα αεροδρόμια: Απάντηση ΔΑΑ χωρίς χρονοδιάγραμμα – “Η καθυστέρηση δεν είναι τεχνικό θέμα. Είναι θέμα προτεραιοτήτων”

Ο Ευτύχιος Κουκουτσάκης ζητά εγκατάσταση CT scanners στα ελληνικά αεροδρόμια. Ο ΔΑΑ απάντησε ότι «κινείται προς αυτή την κατεύθυνση» χωρίς χρονοδιάγραμμα, ενώ η καθυστέρηση κοστίζει 400 εκατ. ευρώ ετησίως.

Σύλληψη 46χρονου στο Ρέθυμνο για παραβάσεις νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς

Σύλληψη 46χρονου στο Ρέθυμνο για παραβάσεις νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς. Δικογραφία και σε 22χρονο για ζωοκλοπή μετά από έλεγχο σε ποιμνιοστάσια Μυλοποτάμου.