21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Άποψη: Οι μύθοι του Αισώπου – «Ο ψεύτης βοσκός»

Ημερομηνία:

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κοπελούρι που ήθελε να γίνει βοσκός. Πήρε λοιπόν τα πρόβατά μου και ανέβηκε στο βουνό. Τα άφησε να βόσκουν και αυτός έπαιζε τη φλογέρα του. Παραδίπλα ήταν άλλοι βοσκοί και πιο πέρα χωριανοί που καλλιεργούσαν τα χωράφια τους.

Εεε, έπαιζε, έπαιζε, τη φλογέρα του ο βοσκός, τραγούδησε, χάζεψε τα πρόβατά του, βαρέθηκε στο τέλος και τότε σκέφτηκε να κάνει κάτι να δει αν είναι πειστικός τους χωριανούς του. Ανέβηκε λοιπόν ψηλά στην κορυφή ενός δέντρου και άρχισε να φωνάζει μ’ όλη τη δύναμή του:

«Βοήθειαααα χωριανοί, βοήθειααα, λύκοι πέσαν στα πρόβατα!»

Αφήνουν τις αξίνες τους οι χωριανοί, αφήνουν τα πρόβατά τους οι άλλοι βοσκοί, τρέχουν όλοι μαζί να διώξουν τους λύκους. Μα που είναι οι λύκοι; Δεν υπήρχαν λύκοι και ο βοσκός πάνω στο δέντρο είχε σκάσει στα γέλια που τον πίστεψαν και που τους ξεγέλασε.

Πέρασαν μερικά χρόνια και το κοπελούρι ήταν ακόμα βοσκός. Οπότε, μια μέρα πέσαν στην αλήθεια λύκοι στα πρόβατά του. Άρχισε πάλι να φωνάζει:

«Βοήθεια χωριανοί! Λύκοι πέσαν στα πρόβατά του βοήθεια!», αλλά όλοι θυμήθηκαν τις ψευτιές του, την προηγούμενη φορά. Θυμήθηκαν πως τους κορόιδεψέ.

Έτσι, δεν πήγε κανείς προς βοήθεια του και έχασε όλα τα πρόβατά του. Εδά και εδά ο Τσίπρας. Μ’ ένα πεντοζάλη έλεγε την προηγούμενη φορά, θα καταργήσει τα μνημόνια! Και μας έβαλε στο πιο βαθύ, στο πιο σκοτεινό μνημόνιο απ’ όλα. Μας μίλαγε για ανατροπή και την άλλη μέρα των εκλογών που έγινε κυβέρνηση βγήκε με στόμφο και κυνισμό τη Γεροβασίλη και δήλωσε!

«Και τώρα επιστροφή στον ρεαλισμό»

Όλα αυτά λοιπόν που δήλωναν στον λαό ήταν φούμαρα και ουτοπίες! Δήλωνε πως θα στηρίξει την μεσαία τάξη και την έστειλε όλη στα συσσίτια. Πήρε τα σπίτια της, έκλεισε τις επιχειρήσεις τους, τους έκανε αστέγους και μετά τους αγαπούσε πολύ. Ήταν όλοι τους πολύ συνεπείς αριστεροί, αφού μετάτρεψαν την μεσαία τάξη σε προλετάρια τάξη. Και όσοι δεν αυτοκτόνησαν φρόντισαν οι ‘’συνεπείς’’ διεκδικητές της Αριστεράς να τρώνε ένα πιάτο φαγητό στα συσσίτια μαζί τους. Και τους έκαναν την μεγάλη τιμή να είναι καταδεκτικοί. Να τρώνε μαζί τους κάποιοι απ’ αυτούς, στις γιορτές, στα συσσίτια. Κατάντησαν σχεδόν όλη την μεσαία τάξη να ‘’φυτοζωεί’’ ή να αυτοκτονεί. Την οδήγησαν στα συσσίτια… τι εξευτελισμός. Βγήκε αυτή η Φωτίου και δήλωσε το κυνικό και κατάπτυστο:

Όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κλείσουν. Μην νομίζετε πως θα σας αφήσομε να είστε αφεντικά του εαυτού σας

Λες και τα ‘’αφεντικά’’ του εαυτού τους δεν ζούσαν αποκλειστικά απ’ τον σκληρό μόχθο της εργασίας τους! Λες και ζούσαν παρασιτικά στο Δημόσιο όπως ζουν αρκετοί (όχι όλοι) απ’ τους κόλακές τους. Μας έβαλαν στο ΤΑΙΠΕΔ, εκχώρησαν τη χώρα μας για 99 χρόνια. Τι αλητεία!

Μας έφτιαξαν την ΑΑΔΕ. Κάτι που ούτε ο Σαμαράς δέχτηκε να γίνει. Αυτοί που θα έφερναν την ανατροπή, έλεγαν ΝΑΙ σε όλα! Μόνο η καρέκλα τους να παρέμενε ζεστή. Αυτό τους ενδιέφερε. Έδωσαν εθνότητα και γλώσσα στους Σλάβους κάτι που ούτε ο Κων/νος Καραμανλής ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου έκαναν. Το ‘κανε η δήθεν Αριστερά του Τσίπρα.

Αυτός ήταν ο ξύπνιος και οι μεγάλοι ηγέτες ήταν χαζοί. Βουλευτής τους απ’ την Μυτιλήνη δήλωσε για το Αιγαίο:

«Μακάρι να γίνει επί κυβέρνησης μας μια συνθήκη για το Αιγαίο, όπως αυτή των Πρεσπών».

"google ad"

Ανιστόρητοι, αδαείς, θρασύτατοι, βολευτάκηδες, καρεκλοκένταυροι για να μην πω την βαριά λέξη: ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Ψήφισαν νόμιμα τα μνημόνια, ψήφισαν νόμιμα τα Funds. Νομιμοποίησαν την πώληση του αεροδρομίου των Χανίων στο Γερμανικό Δημόσιο. Αυτοί οι ανατροπείς! Αυτοί που κραύγαζαν πριν γίνουν κυβερνήτες: ‘’Πουλήσατε νησιά, πουλήσατε λιμάνια, πουλήστε και την μάννα σας και φύγετε τσογλάνια’’, αυτά έλεγαν οι ανατροπείς του ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνουν κυβέρνηση και μόλις έγιναν τα πούλησαν όλα.

Ποδοπάτησαν ένα δημοψήφισμα. Κάτι που εμφανώς δεν το ‘κανε ούτε η χούντα. Φοβήθηκε εμφανώς να ποδοπατήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και έκανε νοθεία. Και ο λαός έβγαλε τη μαντινάδα:

‘’Ίντα ‘ναι τούτο το κουτί,

ίντα ‘ναι το ρημάδι,

να βάζεις ΌΧΙ το πρωί

να βγαίνει ΝΑΙ το βράδυ!’’

Εε, ο Τσίπρας, ΟΧΙ του ‘βγαλε το κουτί, δηλαδή ό,τι ψήφισε ο λαός αλλά αυτός σαν και όλα του. Το ‘γραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Εφάρμοσε το ΝΑΙ!

Πούλησαν τους σιδηροδρόμους στους Ιταλούς. Έναντι παρακαλώ 48.000.000ευρώ. Ένας ποδοσφαιριστής για μεταγραφή του σε άλλη ομάδα, παίρνει περισσότερα! Ξεπούλησε δηλαδή, χάρισε τις γραμμές, αυτός που ψηφίστηκε για ανατροπή αυτών των εξελίξεων. Οι Ιταλοί εισέπρατταν όλα τα έσοδα απ’ τις γραμμές χωρίς να πληρώνουν τίποτε για έξοδα συντήρησης και λοιπά απαραίτητα. Και έβγαινε ο θρασύς και εκμεταλλευόταν την δυστυχία των Τεμπών παριστάνοντας τον καλό. Αυτός που ξεπούλησε τους σιδηροδρόμους. Τώρα μας έταξε ο ψεύτης βοσκός τα ίδια όπως την πρώτη φορά: ‘’Ανατροπή, αλλαγή, μεσαία τάξη, μικρομεσαία’’. Τους ψηφίζαμε.

Αμ δε, όμως, που θα πιστεύαμε πάλι τον ψεύτη βοσκό!

Και τελειώνοντας σας λέω και την σοφή παροιμία του λαού μας:

‘’Απού καεί στην χυλόπιτα φυσά και το γιαούρτι’’.

Εδά κι εμείς!

Α.Κ.Α.

Υστερόγραφο: Βέβαια, δύο πράγματα τα πέτυχε:

  • Εξευτέλισε την αξιοπιστία της Αριστεράς με την διακυβέρνηση που έκανε, ως ‘’πρώτη φορά Αριστερά’’.
  • Ευνούχισε το λαϊκό κίνημα. Ο λαός τον περίμενε σιωπηλά όμως στην κάλπη. Για να του αστράψει ένα χαστούκι και να πάρει τόσες κωλοτούμπες όσες πήρε μόνος του. Του ανταπόδωσε το σοκ!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...