19.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Οι προστάτες των παρανομούντων που μεταπλάθουν τη χρήση γης βεβηλώνουν τους ιστορικούς τόπους και κλονίζουν την υγεία των πολιτών

Ημερομηνία:

Σαν να μην έφθαναν οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, που καταβαραθρώνει τον ψυχισμό των Ελλήνων και παράλληλα τους οδήγησε στη φτώχεια και στη εξαθλίωση, έρχονται φορείς των Χανίων, με Σημαιοφόρο το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με συμπαραστάτες Κοινοβουλευτικούς και Αυτοδιοικητικούς στο όνομα δήθεν της φιλανθρωπίας και της φιλευσπλαχνίας, εκείνων που εργάζονται στις Επίορκες Επιχειρήσεις και Βιομηχανίες και με αυτόκλητο υπερασπιστή το Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης, διαμαρτύρονται για την άσκηση αναίρεσης από τον κύριο Εισαγγελέα Εφετών Χανίων κατά της αθωωτικής απόφασης Διοικούντων και Ανωτέρων υπαλλήλων της τέως Νομαρχίας Χανίων, που αδειοδότησαν την λειτουργία πάσης μορφής και κατηγορίας Επιχειρήσεων –Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών, που εγκαταστάθηκαν και λειτουργούν στην περιοχή του αναδασμού Βαρυπέτρου και που εκτείνεται στα Δημοτικά Διαμερίσματα  [Γαλατά, Βαρυπέτρου και Δαράτσου].Οι ανωτέρω επιδόθηκαν σε μια Σταυροφορία (με παραστάσεις σε αρμοδίους, δημοσιεύσεις κλπ.), για να ανατρέψουν την ρητή και μη επιδεχόμενη αμφισβήτησης νομοθεσία, που αφορά την χρήση γης στο χώρο του αναδασμού.

Ορίζεται λοιπόν ξεκάθαρα και ευκρινέστατα, ότι στην περιοχή του αναδασμού επιτρέπεται η εγκατάσταση και λειτουργία εργοστασίων, που επεξεργάζονται τα εκεί παραγόμενα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα, όπως πορτοκάλια και ελαιόκαρπο.

Όλοι οι παραπάνω φορείς και λοιποί, πρέπει να γνωρίζουν , ότι με αντίδραση των θιγόμενων πολιτών [παρά τον στίχο του ποιητή, λαέ μου ευκολόπιστε και πάντα προδομένε] προ εξαετίας ακριβώς τον Απρίλιο του 2007 και με αγώνα εντός και εκτός Χανίων, απετράπει η λειτουργία στην περιοχή του αναδασμού και πλησίον του Γαλατά [ πλησιέστατα 7 οικιών και ανάμεσα πολυαρίθμων οπωρώνων και ελαιώνων ΔΙΑΛΥΤΗΡΙΟΥ Αυτοκινήτων και Μπαταριών.

Την τελευταία διετία έκαμαν την εμφάνισή τους στην περιοχή, τέσσερις επιχειρηματίες με το αυτό όπως παραπάνω αντικείμενο επαγγελματικής δραστηριότητας και εξεδιώχθησαν από τους θιγομένους άμεσα.

Οι αγωνιστές και υποστηρικτές των παρανομούντων, θεωρούν και εκλαμβάνουν τις λειτουργούσες στην περιοχή Βιομηχανίες ετοίμου σκυροδέματος, ως τοιαύτες ελαφριάς οχλήσεως; Κάποιος διακηρύττει σε όλους τους τόνους και πανταχόθεν, ότι θα νομιμοποιήσει όλες τις λειτουργούσες επιχειρήσεις στην κάτωθι περιοχή, δεν υπολογίζει όμως «ότι φωνή λαού οργή Θεού», τα Ελληνικά Δικαστήρια ακόμα και τα Ευρωπαϊκά.

Γιατί αυτός και οι συνοδοιπόροι του δεν ξεκινούν τις διαδικασίες, για την δημιουργία Βιομηχανικής περιοχής στο νομό Χανίων; Δεν παραδειγματίζονται από το νομό Ηρακλείου, που λειτουργούν ήδη δύο εκεί και οι κάτοικοι τους ποικιλοτρόπως αγωνίζονται και έχουν αναδείξει με τους άρχοντες του τόπου, πρώτο νομό της χώρας σε πρόοδο και ανάπτυξη!!! Ένα απλό παράδειγμα, το 2012 επισκέφθηκαν το Ηράκλειο 350.300 Ρώσοι τουρίστες σε σύνολο χώρας 900.000. Αλλά προσπαθούν εκ του πλαγίου και ανορθόδοξα,  να νομιμοποιήσουν την παρανομία και επ’ αυτής να θεμελιώσουν την Βιομηχανική περιοχή Χανίων!!!

Στηριζόμενοι στην Διοικητική Ανορθογραφία, που καθιερώθηκε από το 1929, με το βάπτισμα των Αγροτικών Φυλακών ως Αγιάς, ενώ αυτές όπως και οι νέες Δικαστικές Φυλακές Χανίων, είναι ανοικοδομημένες στην ιστορική και αιματοβαμμένη περιοχή «ΛΕΙΒΑΔΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΑ»!!!

Σε σχετικό με το θέμα δημοσίευμα του στην εφημερίδα «ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ» με ειρωνικό τρόπο ερωτά ο πρόεδρος του συμβουλίου, ότι τους αντιδρώντες ενοχλεί ένα μικρό Ζαχαροπλαστείο στην Αγιά και όχι οι παρακείμενες Δικαστικές Φυλακές Χανίων;

Πληροφορούμε όμως τον κ. Πρόεδρο, ότι στην σχετική νομοθεσία που αφορούσε την ίδρυση και λειτουργία (17) σωφρονιστικών καταστημάτων ανά την Ελλάδα, υπήρξαν δύο όροι: Απόσταση ανέγερσης Σωφρ. Καταστ. Από Αστικό Κέντρο Α’ κατηγορίας (ΧΑΝΙΑ) 5 χιλιόμετρα και Β’ κατηγορία (ΓΑΛΑΤΑ) 3 χιλιόμετρα, στην πραγματικότητα ούτε 1 χιλ. και Β’ ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, παρακαλώ ούτε κουβέντα  να γίνεται.

Αντί πολεοδομικής άδειας, την θέση της πήρε ένα πρακτικό περιφοράς, με τις υπογραφές των μελών του υπουργικού συμβουλίου!!!

  1. Και όμως παρά την προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας του Δήμου Νέας Κυδωνίας δια της Επιτροπής Αγώνος.
  2. Παρά την διενεργηθείσα ΑΥΤΟΨΙΑ από τον τότε Σύμβουλο – μετέπειτα Πρόεδρο του ΣτΕ και διατελέσαντος Πρωθυπουργού (υπηρεσιακού) κ. Παναγιώτη Πικραμένου.

III. Παρά την μη ύπαρξη των όρων, που έθετε η σχετική ιδρυτική νομοθεσία περί ανεγέρσεως των 17 Νέων Σωφρ. Καταστημάτων.

  1. Παρά την ύπαρξη ισχυρών ιστορικών λόγων, μοναδικών όχι μόνο στον Ελληνικό αλλά και στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο, οι κάτοικοι του Γαλατά δια του Αρωγού Δήμου τους «ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ» έχασαν την Μάχη, αγωνιζόμενοι αυτή τη φορά όχι εναντίον του Γ’ ΡΑΙΧ, αλλά εναντίον της μη εφαρμογής της Ελληνικής Νομοθεσίας, συνεπικουρούμενης από τον παρεμβαίνοντα υπέρ εαυτής Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων, σαρξ και αυτός από το έδαφος της μπαρουτοκαπνισμένης Κρήτης:

Μου έρχεται στο νου η μαντινάδα:

Δεν είμαι εγώ περήφανος

της Κρήτης του καιρού  μου

"google ad"

μόνο για κείνους τους παλιούς

που έρχονται στο νου μου.

Σ’ αυτόν τον τόπο  οφείλουν άπαντες Άρχοντες και αρχόμενοι, να γνωρίζουν παράλληλα με την ελληνική και την τοπική ιστορία: Παραπλεύρως των νέων Δικαστικών φυλακών Χανίων είναι το Μνημείο του μαρτυρικού «ΓΟΛΓΟΘΑ» που στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο εκτελέστηκαν 2.500 Έλληνες πατριώτες, έγκλειστοι στις φυλακές της Αγιάς και το χώματοβούνι «ΜΟΝΟΚΟΥΜΑΡΟ», στο οποίο ο Συνταγματάρχης του Ιππικού Τιμολέων Βάσσος, επελαύνων κατά των Χανίων για να υπερασπίσει το χριστιανικό στοιχείο τον Φεβρουάριο του 1897 και εμποδιστεί από τις «Μεγάλες Δυνάμεις» προέβη στην έπαρση της ελληνικής σημαίας, για πρώτη φορά στην τουρκοκρατούμενη Κρήτη. Το γεγονός αν συνέβαινε στο έδαφος του νομού Ηρακλείου, οι εκεί συμπατριώτες μας, θα είχαν ανεγείρει μεγαλοπρεπές μνημείο.

Φωκίων Θ. Βερυκάκης

Επίτιμος Διευθυντής

Πολυτεχνείου Κρήτης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...