23.8 C
Chania
Sunday, June 23, 2024

Οι συνταξιούχοι και πάλι στους δρόμους

Ημερομηνία:

Μεγάλη παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 Ιουνίου στο Ρέθυμνο

Μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησε η Παγκρήτια σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των συνταξιουχικών σωματείων Κρήτης στις 24 του Μάη στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνοτ. Από τα Χανιά συμμετείχαν τα Δ.Σ. των συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ και ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συν/χων Ελλάδος Μανώλης Ρολάκης από την Αθήνα.

Όλοι οι ομιλητές ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας και απόγνωσης για την τραγική κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι συνταξιούχοι ύστερα από την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται και στην κατάργηση των κατακτήσεών τους.

Η ακρίβεια καλπάζει σε όλα τα είδη βασικής ανάγκης, τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΝΕΡΟ κτλ) έχουν πάρει φωτιά, και κυρίως η ΔΕΗ που αυξήθηκε κατά 200%, βάζουν χαράτσι στην Υγεία, που έχει γίνει εμπορεύσιμο είδος και προϊόν εκμετάλλευσης, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς και προσωπικό στα ιατρεία του ΙΚΑ και στο Νοσοκομεία τα οποία υπολειτουργούν και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι. Μετά τις περικοπές σε συντάξεις, επικουρικό, δώρα, επιδόματα επιβολή νέου ΛΑΦΚΑ, την άγρια φορολογία (τώρα λένε ότι θα φορολογούν ακόμα και τους συνταξιούχους με ετήσιο εισόδημα 6.000 ευρώ), μετά τις μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας που μας υποχρεώνουν να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, τώρα βάζουν μαχαίρι και στα δέλτια Θεραπευτικού Κοινωνικού Τουρισμού, αφαιρώντας το δικαίωμα στους συνταξιούχους να κάνουν τα μπάνια τους, αφού βάζουν και εκεί κριτήρια και προϋποθέσεις. Οι δικαιούχοι από 26000 το 2009, έγιναν 23000 το 2010, και για το 2011 τους κατέβασαν στους 15000. Επίσης ενώ το ετήσιο εισόδημα ήταν πέρυσι 15000 ευρώ τώρα το κατέβασαν στις 12000 ευρώ και από 15 λούσεις που ήταν τώρα είναι μόνο 10. Επιπλέον βάζουν και ηλικιακά κριτήρια για τις γυναίκες πρέπει να είναι πάνω από 60 χρονών και οι άνδρες πάνω από 65.

Και το πιο σημαντικό και άδικο για το οποίο διαμαρτηρηθήκαμε έντονα είναι ότι εισηγήθηκαν τα Δελτία να μην τα διανέμουν τα σωματεία μας όπως γινόταν τόσα χρόνια τώρα, αλλά το ΙΚΑ.

Μετά από αυτή τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική που κάθε μέρα μας κόβουν κεκτημένα μας δικαιώματα που την πληρώνουν πάντα οι συνταξιούχοι των 300 και 400 ευρώ που ζουν πραγματικά σε συνθήκες φτώχειας και απόλυτης εξαθλίωσης είμαστε αναγκασμένοι να κατέβουμε για μια ακόμη φορά στους δρόμους γιατί δε μας μένει άλλος δρόμος παρά μόνο ο δρόμος του αγώνα μας, για να μην μετατρέψουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας σε σκλάβους και να μας γυρίσουν πίσω στο μεσαίωνα.

Έτσι αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μεγάλη Παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 ΙΟΥΝΙΟΥ στο ΡΕΘΥΜΝΟ όπου τα Χανιά μας πρωτοπόρα όπως πάντα στον αγώνα θα δώσουν και πάλι το αγωνιστικό του παρόν. Η Ένωσή μας θα βάλει λεωφορείο για το Ρέθυμνο και καλούμε τους συναδέλφους που επιθυμούν να έρθουν να δηλώσουν συμμετοχή στο γραφείο μας.

Για την Ένωση Συν/χων ΙΚΑ

Ο Πρόεδρος: Ηρ. Αναγνωστόπουλος
Ο Γεν. γραμμ.: Μιχ. Ψαράκης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χωρίς νερό οι κάτοικοι του κτήματος “Νέα Γη” της Κάινας επειδή… δεν έχει τουρίστες;

Σε μία σημαντική καταγγελια προχωρούν κάτοικοι του κτήματος "Νέα...

Πένθος στον εμπορικό κόσμο των Χανίων για τον θάνατο του Χαράλαμπου Καρακίτσου

Η συλληπήρια ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων...

Συλλυπητήρια ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ για τον θάνατο του Χαράλαμπου Καρακίτσου

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά...

SYN.KA: Ανανεωμένο κατάστημα στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου!

Τα εγκαίνια του καταστήματος θα πραγματοποιηθούν στις 27 Ιουνίου Η...