22.8 C
Chania
Thursday, October 10, 2024

Οι συνταξιούχοι σε απόγνωση κατέβηκαν και πάλι στους δρόμους για να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους στη ζωή

Ημερομηνία:

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Παγκρήτια συγκέντρωση των συνταξιουχικών σωματείων Κρήτης ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝ/ΧΩΝ στις 18 του Δεκέμβρη στο Ρέθυμνο, παρόλες τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και τα προβλήματα υγείας των ανθρώπων του μόχθου.

Οι συνταξιούχοι των Χανίων αγωνιστές όλοι της Εθνικής Αντίστασης και της Μάχης της Κρήτης, πρωτοπόροι όπως πάντα στον αγώνα, έδωσαν κι αυτή τη φορά το αγωνιστικό τους παρόν και βροντοφώναξαν ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

Ήταν μια συγκέντρωση γεμάτη παλμό και αγωνιστικότητα. Οι συνταξιούχοι ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας και απόγνωσης ενάντια στα σκληρά μέτρα των μνημονίων που τους έχουν οδηγήσει στην απόλυτη φτώχεια και την εξαθλίωση και καλούνται για άλλη μια φορά να πληρώσουν εκείνοι τις συνέπειες της κρίσης.

Δεν αντέχουν άλλες περικοπές στις συντάξεις τους, κατάργηση των επιδομάτων, των δώρων, των παροχών, την άγρια και σκληρή φορολογία, τα χαράτσια, την υποβάθμιση της υγείας, τις τραγικές ελλείψεις γιατρών και προσωπικού στον ΕΟΠΥΥ και στα νοσοκομεία. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη ακρίβεια σε όλα τα είδη, φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, νοσήλεια, λογαριασμοί ΔΕΚΟ και τις περικοπές στις συντάξεις τους έχουν καταντήσει ζητιάνους. Δεν μπορούν να ζήσουν. Ντροπή για τον πολιτισμό μας για την κατάντια που έχουν οδηγήσει τους ανθρώπους αυτούς που τα έδωσαν όλα για την πατρίδα να ζουν σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης. Στο τέλος, ακολούθησε πορεία και εξεδόθη ψήφισμα όπου επιδόθηκε σε κάθε αρμόδιο.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

–         Δημόσια δωρεάν υγεία σε φάρμακα και υπηρεσίες υγείας

–         Την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών που χάθηκαν από το πρόσθετο κούρεμα.

–         Κατώτατη σύνταξη 1200 ευρώ – Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

Καλούμε τους συνταξιούχους των Χανίων σε ενότητα και να συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που κάνει το σωματείο μας γιατί όλα κερδίζονται με αγώνες, τίποτε δεν χαρίζεται.

Για την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ

Ο Πρόεδρος: Ηρ. Αναγνωστόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας: Μιχ. Ψαράκης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ