25.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Οι τουρίστες συμμετέχουν στον “Κρητικό Τρύγο” μέσω προγράμματος της γερμανικής TUI

Ημερομηνία:

Πρωτοβουλίες αγροτοδιατροφικών δραστηριοτήτων που συζητιούνταν εδώ και χρόνια, γίνονται τώρα από ξένες εταιρείες στην Κρήτη.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Creta Maris Beach Resort στις 23 Αυγούστου διοργανώθηκε μια από τις πλέον αγαπητές και ξεχωριστές, ετήσιες δράσεις, ο «Κρητικός Τρύγος».

Η παραδοσιακή δράση, λαμβάνει χώρα για 7η συνεχή χρονιά.

Υλοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «We do local» και της συμμετοχής στο πρόγραμμα της γερμανικής TUI με την επωνυμία «TUI cares for Crete: Κρήτη-Πρώτα βήματα προς έναν βιώσιμο διατροφικό προορισμό».

Στοχεύει στη μύηση των επισκεπτών σε μια παραδοσιακή κρητική αγροτική εργασία, τη γνωριμία με την κρητική οινοποιητική κουλτούρα, τα χαρακτηριστικά του κρητικού αμπελώνα και στην ενημέρωση για το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει το ξενοδοχείο.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου:

Με αφετηρία το αμπέλι του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά, αλλά και να μετάσχουν σε όλες τις παραδοσιακές Κρητικές εργασίες. Συγκεκριμένα, ξεκινώντας από τον τρυγητό, οι συμμετέχοντες μάζεψαν τα σταφύλια από το αμπέλι, μεταφέροντας τα στη συνέχεια, φορτωμένα σε γαϊδουράκι, στο χώρο του πατητηριού, όπου τα πάτησαν για την παραγωγή του μούστου. Έπειτα, παρακολούθησαν από κοντά την απόσταξη (μαζί με τα στράφυλα) για τη παραγωγή ρακής, ενώ γεύτηκαν την παραδοσιακή συνταγή της μουσταλευριάς, υπό την συνοδεία μουσικής, χορού και τοπικών κερασμάτων.

Η δράση “Κρητικού Τρύγου” έτυχε μεγάλης και ενθουσιώδους συμμετοχής από τους επισκέπτες του ξενοδοχείου, οι οποίοι έδειξαν έντονα το ενδιαφέρον τους να γνωρίσουν τον τοπικό τρόπο ζωής, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Κρήτης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...