23.8 C
Chania
Tuesday, May 21, 2024

Οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου στα Χανιά για την Τελική Φάση της Αεροναυτικής Ασκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ-7» – Στα ανοιχτά του Μάλεμε στον κόλπο των Χανίων η τελική φάση

Ημερομηνία:

Στο επίκεντρο διεθνών πολεμικών ασκήσεων έχουν μετατραπεί για άλλη μια φορά τα Χανιά.

Στα ανοιχτά του Μάλεμε στο κόλπο των Χανίων η τελική φάση της μεγάλης κοινής αεροναυτικής άσκησης – Απο φρεγάτα θα την παρακολουθήσουν οι Υπουργοί Άμυνας Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου

O υπουργός Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σάββας Αγγελίδης βρίσκεται την Κρήτη, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Πάνου Καμμένου προκειμένου να παρακολουθήσει μαζί με τους ομόλογούς του της Ελλάδας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, την Τελική Φάση της Αεροναυτικής Ασκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ-7», η οποία πραγματοποιείται στο θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Κρήτης.

Τον κ. Υπουργό θα συνοδεύει ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού και ο Διευθυντής του Επιτελείου του.

Στην άσκηση συμμετέχουν αεροναυτικά μέσα από Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο. Η  Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει με το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης «Α. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ», Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών και Αξιωματικούς Επιτελείς για το συντονισμό της άσκησης σε διάφορες επιτελικές θέσεις.

Η άσκηση «Μέδουσα 7» πραγματοποιείται με αιχμή του δόρατος τον Ναύσταθμο Κρήτης. Η κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου, με την συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 23 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 του μήνα.

Σήμερα ξεκινά η τελική φάση της μεγάλης αυτής αεροναυτικής άσκησης την οποία θα παρακολουθήσουν μέσα από φρεγάτα οι Υπουργοί Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος, Κύπρου Σάββας Αγγελίδης και Αιγύπτου Μοχάμεντ Ζάκι.

Και οι τρείς από το αεροδρόμιο Χανίων με ελικόπτερο μεταφέρθηκαν σε φρεγάτα στον κόλπο των Χανίων, ανοιχτά του Μάλεμε προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελική φάση της άσκηση

Τον περασμένο Ιούνιο, στην άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 6» η οποία πραγματοποιήθηκε στα ανοικτά της Αλεξάνδρειας, η Κύπρος συμμετείχε για πρώτη φορά με πλωτά μέσα σε ξένη χώρα, με το Πλοίο «Α. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ» και Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών.

Με το πέρας της άσκησης θα πραγματοποιηθεί το 4οΔιακυβερνητικό Συμβούλιο Άμυνας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Στο Συμβούλιο θα συζητηθούν και θα συντονιστούν κοινές δράσεις και θέματα κοινού ενδιαφέροντος από τους Υπουργούς Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου, στην παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΕΦ και Επιτελών των δύο χωρών.

Με πληροφορίες από veteranos.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαίωμα στον Ασάνζ να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ

Οιδρυτής του αποκαλυπτικού ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, μπορεί να...

3η Γιορτή Αθλητισμού στην Γαύδο

Ο Δήμος Γαύδου στο πλαίσιο της 3ης Γιορτής Αθλητισμού στο νησί...

Στο Κ.Α.Σ. η μελέτη για κατασκευές σκίασης και εξοπλισμού στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μετέβη σήμερα στην Αθήνα...

Χανιά: Λουκέτο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται ως Αθλητικό Κέντρο

Συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πραγματοποίησαν έλεγχο...