21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Οι φορείς ήταν εκεί όχι όμως και οι πολίτες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Αεροδρόμιο Χανίων

Ημερομηνία:

Οι φορείς από όλη την Κρήτη ήταν εκεί αλλά απουσίαζαν οι πολίτες. Η εικόνα για όσους κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο Χανίων σήμερα δε θύμιζε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αλλά σα μια συγκέντρωση υποδοχής κάποιου επίσημου. Οι φορείς της Κρήτης μιλούσαν στα μικρόφωνα και από κάτω χειροκροτούσαν οι φορείς της Κρήτης. Γύρω τους δημοσιογράφοι που έβγαζαν φωτογραφίες.

Υπό ένα πρίσμα, η συγκέντρωση ήταν πετυχημένη. Οι φορείς, δεν έμειναν στην έκδοση ψηφισμάτων, αλλά συμμετείχαν ενεργά στην κινητοποίηση. Αρκετοί δήμοι, είχαν κλείσει δωρεάν λεωφορεία για να μπορέσουν οι πολίτες να πάνε στο αεροδρόμιο, όμως τα λεωφορεία ήταν άδεια.  Σημαίνει αυτό ότι οι πολίτες αδιαφόρησαν; Εμείς πιστεύουμε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Αν όμως αποδεικνύει κάτι η απουσία των πολιτών είναι η κακή οργάνωση της κινητοποίησης καθώς και η αποτυχία των φορέων να πείσουν τους πολίτες για τις σημαντικές επιπτώσεις που θα έχει η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου στις ζωές τους.

Ένα απλό παράδειγμα. Δε θα έπρεπε οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα να μη λειτουργήσουν σήμερα ώστε να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στην κινητοποίηση;

Να σημειώσουμε ότι η κινητοποίηση έγινε μόλις λίγες ημέρες πριν την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου αφού όπως έχει ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία από το ΤΑΙΠΕΔ και την Τρίτη θα κατατεθούν οι προσφορές των ενδιαφερόμενων. Αυτός θα έπρεπε να είναι και ένας επιπλέον λόγος για να είναι σήμερα πετυχημένη η κινητοποίηση. Όμως, δίχως να έχει προηγηθεί το παραμικρό όλο αυτό το διάστημα, δίχως να έχει γίνει έστω μία συγκέντρωση στην Πλατεία Αγοράς ή μία ενημέρωση, ήταν άραγε λογικό να περιμένουν σήμερα μεγαλύτερη συμμετοχή;

Πάντως, ακόμα και έτσι, η ενότητα των φορέων και η παρουσία τους σήμερα στο αεροδρόμιο έδωσε το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η Κρήτη είναι ενωμένη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου “Γιάννης Δασκαλογιάννης”. Βεβαίως, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά – των οποίων η παρουσία θα είχε ιδιαίτερη αξία – ήταν …άφαντοι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο πέραν των φορέων, και των δημάρχων από το νομό Χανίων παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός αλλά και ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθού και η βουλευτής του ΚΚΕ κ. Διαμανώ Μανωλάκου.

Όλοι στις ομιλίες τους συμφώνησαν ότι εφόσον προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων οι συνέπειες για τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο αλλά και για τους πολίτες της Δυτικής Κρήτης θα είναι πολύ αρνητικές.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...