17.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Οι “Your Hand in Mine” την Παρασκευή στα Χανιά

Ημερομηνία:

Οι Your Hand in Mine θα βρίσκονται στα Χανιά την Παρασκευή 17 Μαίου για να δώσουν μία συναυλίαστο στούντιο “Οξω Νού”. Η ωρα έναρξης είναι στις 21.30 και η είσοδος 6 ευρώ.
Τους Your Hand in Mine, αποτελούν δυο πολυτάλαντοι μουσικοί και φίλοι από τη Θεσσαλονίκη.
Ο Μάνος Μυλωνάκης : πιάνο (Wurlitzer), ακορντεόν, melodica, toy πιάνο, ηλεκτρικό μπάσο, ακουστική κιθάρα, βιολί (stroh) , Persephone , programming και ο Γιώργος Παπαδόπουλος : μαντολίνο, ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, glockenspiel, συνθεσάιζερ, τρομπέτα ντραμς και φωνές .

Το project ξεπήδησε κάπου στα τέλη του 2006 από την παρέα των Shortcat (post-rock/thessaloniki), δίνοντας στα μέλη του την ευκαιρία να εκφράσουν την αγάπη τους για τα ακουστικά όργανα, την νορμανδική folk και τους πλανόδιους μουσικούς. Με μια συλλογή από παιδικά, αυτοσχέδια όργανα και συσκευές (που συνεχώς μεγαλώνει) οι Your Hand in Mine, χρησιμοποιούν τεχνικές live-looping και ενεργούν ως ντουέτο, παρουσιάζοντας μια νέο-ρομαντική, έντονα προσωπική μουσική δωματίου. 

Ύστερα από μεγάλη τους ανυπομονησία, τον Ιανουάριο του 2007, κυκλοφορούν σε 100 χειροποίητα αντίτυπα τις 4 πρώτες ηχογραφήσεις τους, σε μορφή cd. Το ομώνυμο ‘your hand in mine EP’, έχοντας αφετηρίες στη σύγχρονη δυτικοευρωπαική folk αλλά και στον πειραματισμό, επισφραγίζει την ταυτότητα και την αισθητική του group.

Το καλοκαίρι του 2007, έπειτα από ανάθεση από τις «Μέρες Ανεξαρτησίας» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, συνέθεσαν πρωτότυπη μουσική για τo βουβό αριστούργημα του Mikio Naruse “Every Night Dreams” (1933). Η ζωντανή παρουσίαση του soundtrack έγινε με ταυτόχρονη προβολή της ταινίας στο 48o Φεστιβάλ, ενώ τον Μάιο του 2008, την κυκλοφορία του ανέλαβε η Πατρινή ανεξάρτητη Inner Ear.

Οι Your Hand in Mine εμπλουτίζουν την ορχήστρα τους με νέα ηχοχρώματα και την άνοιξη του 2011 επανέρχονται με μια νέα δουλειά. Εννέα ηχητικά διηγήματα, εννέα μικρές αυτοτελείς ιστορίες ειπωμένες σε έναν ιδεατό κήπο μετουσιώνονται σε νότες, συνθέτοντας το δεύτερο album τους, με τίτλο «The Garden Novels». Το εν λόγω άλμπουμ κυκλοφόρεί από το Σεπτέμβριο του 2011 σε cd και βινύλιο από την Inner Ear .

Οι Your Hand in Mine μετρούν ήδη πολυάριθμες live εμφανίσεις τόσο σε μικρούς χώρους όσο και σε μεγάλες διοργανώσεις και φεστιβάλ. Πέρα από τις δικές τους παρουσιάσεις δίσκων και προσωπικές συναυλίες, στις πιο σημαντικές στιγμές της συναυλιακής τους ιστορίας συγκαταλέγονται:

Support Acts: 
Max Richter (2007), Tuxedomoon (2007), Manyfingers (2007), Plaid (2008), Yann Tiersen (2009)

Φεστιβάλ: 
Vinyl Microstore’s Yurovision (2007), 47ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (2007), Springfesten (2008), Music For Your Eyes Festival (2008), Synch Festival (2008), Sani Festival (2011)

Ειδικές Περιστάσεις:
Διεθνής Ημέρα Μουσείων (Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. – 2010), Ανοιχτές Πόρτες (Κτήμα Γεροβασιλείου 2010), Διεθνής Ημέρα Μουσείων (Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – 2011)

Οι Your Hand in Mine την άνοιξη του 2013 βρίσκονται σε περιοδεία στην Ελλάδα αλλα και στο εξωτερικό.
Αναλυτικά:

14/05/13 – ΤΒΑ – Bolzano (IT)
15/05/13 – Arci Aur’Ora – Ora/Auer (IT)
16/05/13 – Studio Vetusta – Modena (IT)
17/05/13 – Oxo Nou Studio – Chania (GR)
18/05/13 – Rethymno Days – Rethymno (GR)
24/05/13 – Block 33 – Thessaloniki (GR)
26/06/13 – Bord De L’eau DJset – Thessaloniki (GR)

Επικοινωνία: 
general / booking: yourhandinmineband@gmail.com
distribution / licensing: info@inner-ear.gr

Σύνδεσμοι:
www.yourhandinmineband.com

www.facebook.com/yourhandinmineband
www.myspace.com/theyourhandinmine
www.twitter.com/yhimband
www.soundcloud.com/yourhandinmineband
www.vimeo.com/yourhandinmine
www.youtube.com/yourhandinmineband
————————–————————–———————–
STUDIO OXO NOU
Αγ. Κυριακής 29, Ταμπακαριά – Χαλέπα Χανιά, 6972694294
————————–————————–————————
ΧΟΡΗΓΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ :HOTEL VILELMINE

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...