19.8 C
Chania
Wednesday, May 15, 2024

“Όλοι στην Εφορία Χανίων στη 10 το πρωί της Τετάρτης 30 Ιανουαρίου!”

Ημερομηνία:

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ |  Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου οι συνελεύσεις γειτονιών της Χαλέπας, Νέας Χώρας, Σούδας, Ακρωτηρίου και Βαρυπέτρου καθώς και αρκετοί πολίτες αποφασίσαμε να συνεχίσουμε από κοινού των αγώνα εναντίον των παλιών και νέων μέτρων που εξαθλιώνουν την κοινωνία για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές και να σωθούν οι τράπεζες.

Η κυβέρνηση με «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου» καταργεί δικαστικές αποφάσεις, μετατρέπει το σύνταγμα σε κουρελόχαρτο και τη δημοκρατία από κράτος του νόμου και των πολλών, σε αυταρχική εξουσία των λίγων και ισχυρών.

Ενώ οι άνεργοι ξεπερνούν το 1.500.000 και οι μαθητές λιποθυμούν στα σχολεία, ενώ οι άστεγοι και οι ανήμποροι πολλαπλασιάζονται, η κυβέρνηση συνεχίζει να περικόπτει μισθούς και συντάξεις, να απαλλάσσει τους μεγαλοοφειλέτες, να εκβιάζει το λαό με κατασχέσεις και νέα μέτρα, και όλα αυτά δήθεν για να σώσει τη χώρα.
Η άρνησή μας να πληρώσουμε τα χαράτσια έδειξε πως όταν αγωνιζόμαστε όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε.

Γνωρίζουμε ότι όσες δόσεις και αν μας κάνουν δεν αντέχουμε άλλο. Η ενότητα, η μαζική και καλά οργανωμένη δουλειά στο επίπεδο καταρχήν των γειτονιών είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για την ενδυνάμωση και επιτυχή έκβαση μιας πάλης που θα είναι μακριά και επίπονη, διότι τα μέτρα που μας έφεραν σε απόγνωση και τα μνημόνια της λεηλασίας δεν τελειώνουν εδώ. Πατρίδα μας είναι ο φοιτητής που δεν μπορεί να σπουδάσει, ο άνεργος που αδυνατεί να πληρώσει τη ΔΕΗ, ο συνταξιούχος που δεν μπορεί να αγοράσει τα φάρμακά του, ο νέος που δεν βλέπει προοπτικές στο αύριο. Γι’ αυτό συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

Δεν αφήνουμε κανέναν γείτονα στο έλεος της ΔΕΗ και στα κοράκια των πλειστηριασμών. Στη ΔΕΗ, στις Εφορίες, στις Λαϊκές, στους Δήμους, στον ΟΑΕΔ, θα είμαστε εκεί για να υπερασπιστούμε το δίκιο μας για να υποστηρίξουμε το γείτονά μας. Απαιτούμε, Μειώσεις και όχι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Διακανονισμούς πληρωμής σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές μας. Κανένα χαράτσι στα τιμολόγια των δημόσιων και δημοτικών επιχειρήσεων. Να διαγραφεί το χαράτσι από τις εφορίες.

Όλοι στην Εφορία (οδός Τζανακάκη) στη 10 το πρωί της Τετάρτης 30 Ιανουαρίου.

Συνέλευση Χαλέπας
Λαϊκή Συνέλευση Περιοχής Βαρυπέτρου
Ανοικτή Συνέλευση Νέας Χώρας
Συνέλευση Κατοίκων Σούδας
Συνέλευση Κατοίκων Ακρωτηρίου
Κίνηση Πολιτών Χανίων Ενάντια στα Χαράτσια

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με ελικόπτερο Super Puma διασώθηκε γερμανίδα τουρίστρια στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Μία 51χρονη Γερμανίδα τουρίστρια τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι της...

Η σύλληψη των Τούρκων σε βίλα στα Χανιά αποκάλυψε τον αρχηγό συμμορίας, Ramazan Baygara

Συνελήφθη στην Αθήνα ο 29χρονος Ramazan Baygara, Τούρκος αρχηγός διαβόητης...