15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ολόκληροι καταυλισμοί προσφύγων θαμένοι κάτω από τα χιόνια | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Την ώρα που ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες ψύχους ντροπιαστικές εικόνες έρχονται από τους καταυλισμούς προσφύγων σε διάφορες περιοχές, όπου είναι θαμένοι κυριολεκτικά κάτω από τα χιόνια.

Βίντεο και φωτογραφίες μέσα από προσφυγικές δομές σε διάφορες περιοχές έρχονται στη δημοσιότητα την ώρα που επικρατεί δριμύ ψύχος, ισχυροί άνεμοι και χιόνια σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Οι πρόχειρες σκηνές στις οποίες φιλοξενούνται οι πρόσφυγες φαίνονται να έχουν θαφτεί κάτω από τα χιόνια ενώ υπάρχουν αναφορές ότι δεν έχουν καθόλου πρόσβαση σε ρεύμα. Οικογένειες, μωρά παιδιά και έγκυες γυναίκες καλούνται σε συνθήκες ψύχους να μείνουν εκεί, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Χωρίς ρεύμα το στρατόπεδο της Μαλακάσας από χθες το βράδυ

Εικόνα μέσα από τη δομή της Μαλακάσας στην οποία διαμένουν πολλοί ευάλωτοι πρόσφυγες και οικογένειες έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Εργατική Αλληλεγγύη», όπως επισήμαινει, δεν υπάρχει ρεύμα απο χθες το βράδυ.

«Όλος ο καταυλισμός βρίσκεται θαμμένος κάτω από τα χιόνια και για τους πρόσφυγες που ζουν στη Μαλακάσα αυτό σημαίνει τρομακτικές συνθήκες διαβίωσης. Παρόλο που δεν υπάρχουν πια εκτεθειμένες σκηνές, τα νέα κοντέινερ δεν έχουν μπάνια. Όσοι στεγάστηκαν πρόσφατα σε κοντέινερ αναγκάζονται να βγαίνουν έξω στο χιόνι για να πάνε στα κοινόχρηστα ντους ή στις κοινόχρηστες τουαλέτες. Τα πλυσταριά για χέρια και πιάτα εξακολουθούν και είναι υπαίθρια. Χωρίς ρεύμα όλα τα κοντέινερ, νέα και παλιά, είναι παγωμένα» μεταφέρει η εφημερίδα.
Όπως τονίζουν πρόσφυγες που ήρθαν σε επικοινωνία με την Εργατική Αλληλεγγύη, μέσα στο στρατόπεδο υπάρχουν νεογέννητα μωρά που κινδυνεύουν από το κρύο.

Σκηνές καταπλακώθηκαν από το χιόνι στον Ελαιώνα

Βίντεο μέσα από τον Ελαιώνα δημοσιοποίησε η ΚΕΕΡΦΑ σημειώνοντας «Οι χειμερινές σκηνές στον Ελαιώνα καταπλακώθηκαν και λύγισαν από το χιόνι. Οι καλοκαιρινές(ανύπαρκτες σύμφωνα με την αρμόδια δημοτική σύμβουλο Αθήνας Μελίνα Δασκαλάκη)θάφτηκαν στο χιόνι. Θέρμανση ανύπαρκτη, κουβέρτες για να κουκουλωθούν μόνο.Μητέρες φτιάχνουν πρωινό σε αυτό το χάλι. Βάλτε τέλος στην απανθρωπιά. Αμεση μετακίνηση σε ξενοδοχεία τώρα».

«Αυτή είναι σήμερα η εικόνα από τον καταυλισμό προσφύγων στο Σχιστό, που είναι απομονωμένο από οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή»

Βίντεο έρχεται στη δημοσιότητα και από την ΚΕΕΡΦΑ Πειραιά μέσα από τη δομή του Σχιστού, μια δομή η οποία είναι απομακρυσμένη από οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή. «Αυτή είναι σήμερα η εικόνα από τον καταυλισμό προσφύγων στο Σχιστό, που είναι απομονωμένο από οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή κι έχει πολύ κρύο σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Διαμένουν, πολλά παιδιά μικρά σε ηλικία, βρέφη, έγκυες γυναίκες, πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και μαζί με αυτά έλλειψη στα βασικά κι αναγκαία είδη αξιοπρεπούς διαβίωσης. Η ζωή κι η υγεία τους βρίσκονται σε κίνδυνο. Ο Δήμος Πειραιά διαθέτει αναρίθμητους κλειστούς χώρους. Είναι έγκλημα!» αναφέρει η Κίνηση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...