21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Γονατιστός στο χιόνι «για τις ανάγκες του ρεπορτάζ» στο δελτίο ειδήσεων του ANT1

Ημερομηνία:

Μία ακόμα εξευτελιστική στιγμή στην ιστορία των δελτίων ειδήσεων προστέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από το μεσημεριανό δελτίο του ΑΝΤ1, όταν μετέδωσαν την εικόνα δημοσιογράφου που το πρωί χαριεντιζόταν με το ύψος του χιονιού στην Πεντέλη περπατώντας γονατιστός, ως πραγματική λίγες ώρες αργότερα, καταφέρνοντας να επισκιάσουν το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ της Δευτέρας, όπου ο δημοσιογράφος μετέδιδε πως «ένας θεός ξέρει πως περάσαμε τη Μαλακάσα».

Ένα ακόμα περιστατικό παραπληροφόρησης καταγράφηκε το μεσημέρι της Τρίτης από την τηλεόραση του ANT1, όταν το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων μετέδωσε ως κανονικές εικόνες του δημοσιογράφου Άρη Σαλβάνου να περπατά εμφανώς γονατιστός στο χιόνι, δίνοντας ρεπορτάζ πως δήθεν το χιόνι έχει φτάσει σε μεγάλο ύψος.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ανταπόκριση του δημοσιογράφου από την Πεντέλη το πρωί της ίδιας ημέρας, όταν στην πρωινή εκπομπή του ίδιο καναλιού, ο Γιώργος Παπαδάκης αστειεύτηκε μαζί του, πως στο παρελθόν έχει κάνει κάτι αντίστοιχο. Τότε, ο δημοσιογράφος γονάτισε και άρχισε να σύρεται στο χιόνι και να «μεταδίδει» πως το χιόνι έχει φτάσει σχεδόν στα δύο μέτρα. «Παλαιότερα έκανες άλλο πράγμα, γονάτιζες για να δείξεις πόσο χιόνι έχει» του είπε ο δημοσιογράφος από το στούντιο, με τον έτερο δημοσιογράφο να απαντά «έλα, το θέλεις, πάρ’ το» και να περπατά γονατιστός.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

 

Λίγες ώρες αργότερα, το μεσημεριανό δελτίο του ίδιου καναλιού, σε ρεπορτάζ για την κακοκαιρία επέλεξε να συμπεριλάβει το «ρεπορτάζ» του γονατιστού δημοσιογράφου και να το μεταδώσει ως κανονικό, δίνοντας στους τηλεθεατές ψευδή αίσθηση για το ύψος της χιονόπτωσης.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 19.30, με το σούπερ του καναλιού να γράφει «Πρωτόγνωρες εικόνες στο κέντρο – Προβλήματα στις μετακινήσεις» (ολόκληρο το δελτίο εδώ, στο 19.30):

Σημειώνεται πως σε ένα ακόμα υψηλό υπερβολής και παραπληροφόρησης κινήθηκε την προηγούμενη ημέρα και η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όπου ο δημοσιογράφος Νίκος Υποφάντης έδωσε ρεπορτάζ από ένα αυτοκίνητο που κινούταν στην Εθνική Οδό με δραματικούς τόνους, περιγράφοντας εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει το λουκέτο από την κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ώρα που η εικόνα που μετέδιδε ήταν τόσο αναντίστοιχη που και οι δύο δημοσιογράφοι στο στούντιο απόρησαν.

Διαβάστε ακόμα τι ακριβώς σημαίνει το κλείσιμο της Εθνικής Οδού με απόφαση της κυβέρνησης, και τι υποχρεώσεις βαραίνουν τον ιδιώτη ιδιοκτήτη του δρόμου:

Το κυβερνητικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού απαλλάσσει τους εργολάβους

The Press Project

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...