13.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

ΟΝΝΕΔ: Όχι άλλα λουκέτα σε σχολεία και ιδρύματα

Ημερομηνία:

Σήμερα, η Μέση και η Ανώτατη Εκπαίδευση χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και εξορθολογισμό, ώστε μέσα από τις σημερινές δυσκολίες να επιτευχθεί ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα, σύγχρονο και ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της νέας γενιάς.Οι προωθούμενες θεσμικές αλλαγές κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, γεγονός που αναγνωρίζεται από το σύνολο της εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, παρά τις αντιδράσεις εκείνων που επιμένουν να παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια στο χώρο της Παιδείας.

Στη σημερινή πραγματικότητα, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι, η ελληνική οικογένεια συμπιέζει τον προϋπολογισμό της ώστε να δώσει στη νέα γενιά την ευκαιρία να σπουδάσει για ένα καλύτερο μέλλον.

Είναι αδιανόητο από την αρχή της χρονιάς, φοιτητές και μαθητές να μένουν δέσμιοι των κινητοποιήσεων μιας μειοψηφίας που παραμένει προσκολλημένη σε συνδικαλιστικές πρακτικές του παρελθόντος. Ο κίνδυνος να τιναχθούν εξεταστικές στον αέρα, να μην εγγραφούν πρωτοετείς στα εξάμηνα και να χαθούν σχολικές ώρες χωρίς να αναπληρωθούν, είναι ορατός. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλες απεργίες, δεν θέλει άλλα λουκέτα.

Θέλει λύσεις στα προβλήματά της με τη συμμετοχή όλων.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Nέος πρόεδρος του Eurogroup o Κυριάκος Πιερρακάκης – Ποιος είναι ο νέος τσάρος της οικονομίας

Νέος πρόεδρος του Eurogroup εξελέγη ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κυριάκος Πιερρακάκης καθώς επικράτησε...