17.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Xαρακτηρισμός του Δ.Δ. Ιναχωρίου ως πυρόπληκτης περιοχής

Ημερομηνία:

Ερώτηση προς τον  Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα με θέμα : «Οριοθέτηση και χαρακτηρισμός του δημοτικού διαμερίσματος Ιναχωρίου  του Δήμου Κισσάμου ως πυρόπληκτης περιοχής» κατέθεσε την Τετάρτη 30/1/2013 ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Στην ερώτησή του ο κ. Βιρβιδάκης αναφέρει ότι ‘‘Στις 18 Ιουλίου 2012 στο δημοτικό διαμέρισμα Ιναχωρίου του Δήμου Κισσάμου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων εκδηλώθηκε πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε συνολικά 2.500 στρέμματα γης και προκλήθηκαν μεγάλης έκτασης ζημιές, τόσο στη φυτική, όσο και στη ζωική παραγωγή, καθώς και σε οικίες, σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας μηχανικών του Δήμου Κισσάμου, η οποία διαβιβάστηκε στην Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Με βάση την έκθεση αυτή ο Περιφερειάρχης Κρήτης απέστειλε εισήγηση με την οποία ζητούσε την οριοθέτηση της περιοχής και τον χαρακτηρισμό της ως πυρόπληκτης, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία των αποζημιώσεων και δυνατότητα παροχής στεγαστικής συνδρομής.

Όλα τα παραπάνω θίγει ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης  με το με αριθμό πρωτοκόλλου 27572/20-09-2012 έγγραφό του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρο Καλογιάννη. Η απόφαση της οριοθέτησης και χαρακτηρισμού της προαναφερθείσης περιοχής του Δήμου Κισσάμου ως πυρόπληκτης έχει υπογραφεί από τους συναρμόδιους Υπουργούς. Μένει η υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα. Το θέμα βρίσκεται σε στασιμότητα τους τελευταίους δύο μήνες’’.

Καταλήγοντας, ο κ. Βιρβιδάκης ερωτά τον Υπουργό πότε θα υπογραφεί και από τον Υπουργό Οικονομικών η συγκεκριμένη απόφαση, όπως έγινε και με τη πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Βιάννου του Νομού Ηρακλείου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ