14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η Ένωση Οικοδόμων ν. Χανίων για την επίθεση των ΜΑΤ έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Ημερομηνία:

Η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων καταγγέλλει την ωμή και προκλητική επίθεση που δέχτηκαν από τα ΜΑΤ έξω από το Υπουργείο Εργασίας δεκάδες μέλη και συνδικαλιστές εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών.  Τα σωματεία και οι ομοσπονδίες μάταια επιδίωξαν συνάντηση με τον Υπουργό εργασίας για τις προκλητικές χθεσινές του δηλώσεις για το Ασφαλιστικό. Αντί για απαντήσεις από τον Υπουργό δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 8 τραυματίες  και πολλές προσαγωγές συνδικαλιστών στη ΓΑΔΑ.

Ο εργασιακός μεσαίωνας που έχουν ετοιμάσει για την εργατική τάξη δεν χωράει διεκδικήσεις. Θα δουλεύεις μαύρα, ανασφάλιστα, χωρίς δικαιώματα, ίσως και να σκοτωθείς σε κάποιο εργατικό «ατύχημα» στα εργοτάξια – κάτεργά τους , αλλά μην διεκδικείς, μην οργανώνεσαι, μην κινητοποιείσαι. Αυτό το μήνυμα θέλουν να περάσουν σε όλη την εργατική τάξη. Γι`αυτό και επιχειρούν να επιβάλουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα με το ψέμα, τον εκβιασμό και την καταστολή.

Είναι βαθιά νυχτωμένοι η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, αν νομίζουν ότι μπορούν με την ωμή βία να τρομοκρατήσουν το εργατικό ταξικό κίνημα. Η αυταρχική κατρακύλα τους φανερώνει το μεγάλο φόβο και την ταραχή τους για την ανάπτυξη του οργανωμένου λαϊκού κινήματος. Τους χαλάει τη σούπα.

Σήμερα, Πέμπτη 31/1, ολοι στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 7:00 στη πλ. Νέων καταστημάτων, ενάντια στα νέα φορομπηχτικά μέτρα και την κρατική καταστολή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ