17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Ουκρανία: Μακελειό με νεκρούς αμάχους στον σταθμό του Κραματόρσκ – Εικόνες φρίκης –

Ημερομηνία:

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών που χτυπήθηκαν από ρωσικούς πυραύλους που έπληξαν σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν μετά τη ρωσική επίθεση στον σταθμό, τον οποίο χρησιμοποιούν χιλιάδες άνθρωποι για να απομακρυνθούν από την περιοχή εδώ και ημέρες.

Σημειώνεται ότι οι ουκρανικές αρχές έχουν ανακοινώσει πως περιμένουν επιθέσεις στο Ντονμπάς και για αυτόν τον λόγο καλούν για εκκένωση των περιοχών.

Μια εθελόντρια ανθρωπιστικής οργάνωσης που συμμετέχει στην απομάκρυνση των πτωμάτων δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο Πάβλο Κιριλένκο, κυβερνήτης της περιοχής Ντονέτσκ, δήλωσε ότι χιλιάδες άνθρωποι ήταν στο σταθμό τη στιγμή που έπεσαν οι πύραυλοι.

«Οι Ρώσοι φασίστες γνώριζαν πολύ καλά πού στόχευαν και τι ήθελαν. Ήθελαν να προκαλέσουν πανικό και φόβο, ήθελαν να χτυπήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους αμάχους», δήλωσε.

Ο Κιριλένκο δημοσίευσε στο Διαδίκτυο μια φωτογραφία όπου φαίνονται πολλά πτώματα στο έδαφος δίπλα σε βαλίτσες και άλλες αποσκευές. Δίπλα τους στέκονταν ένοπλοι αστυνομικοί.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει τις πληροφορίες από ανεξάρτητη πηγή. Η Ρωσία δεν προχώρησε άμεσα σε κάποιο σχόλιο σε σχέση με την επίθεση αυτή και τον απολογισμό των θυμάτων.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τα πτώματα τουλάχιστον 20 ανθρώπων σε σάκους για τη μεταφορά νεκρών. Ο ίδιος, βρισκόμενος νωρίτερα στο σημείο αυτό, είδε εκατοντάδες ανθρώπους που ήλπιζαν να βρουν ένα τρένο για να εγκαταλείψουν την πόλη, υπό την απειλή μεγάλης ρωσικής επίθεσης.

Ο επικεφαλής της εταιρίας των ουκρανικών σιδηροδρόμων Ukrzaliznytsia Ολεξάντρ Καμίτσιν έκανε λόγο για 30 θανάτους και πάνω από 100 τραυματίες, καταδικάζοντας μέσω της πλατφόρμας Telegram ένα «σκόπιμο χτύπημα».

Διαψεύδει η Ρωσία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ήταν υπεύθυνες για πυραυλικό χτύπημα σε σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία, σήμερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι μόνο ο ουκρανικός στρατός διαθέτει αυτόν τον τύπο του πυραύλου που χρησιμοποιήθηκε και πρόσθεσε ότι ήταν παρόμοιος με αυτόν που έπληξε το κέντρο της πόλης Ντονέτσκ στις 14 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι, σύμφωνα με το RIA.

Διοικητής της αυτοανακυρηχθείας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ δήλωσε ότι το σημερινό πυραυλικό χτύπημα στον σιδηροδρομικό σταθμό είναι ουκρανική «προβοκάτσια», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

"google ad"

Ζελένσκι: Καταστρέφουν με κυνισμό τον άμαχο πληθυσμό

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε σήμερα το «κακό δίχως όριο» που έχει εξαπολύσει η Ρωσία, ύστερα από την επίθεση στο Κραματόρσκ.

«Χωρίς τη δύναμη και το κουράγιο να μας αντιμετωπίσουν στο πεδίο της μάχης, καταστρέφουν με κυνισμό τον άμαχο πληθυσμό. Είναι ένα κακό που δεν έχει όριο. Και εάν δεν υπάρξει τιμωρία, δεν θα σταματήσει ποτέ», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram, αποκηρύσσοντας τις «απάνθρωπες» μεθόδους των ρωσικών δυνάμεων.

Βομβαρδισμοί «παντού»

Στη Σεβεροντονιέτσκ, την ανατολικότερη πόλη στα χέρια των ουκρανικών δυνάμεων, που σφυροκοπείται από τα ρωσικά στρατεύματα, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν χθες Πέμπτη άμαχους να φεύγουν με αυτοκίνητα, με υπόβαθρο τους κρότους εκρήξεων.

Πυρά «πέφτουν παντού. Είναι αδύνατο πλέον», συνόψισε ο σαραντάρης Ντένις, χλομός, με αποστεωμένο πρόσωπο, που δίνει την εντύπωση πως είναι πολύ μεγαλύτερης ηλικίας.

«Μεγάλος» αριθμός εκτοπισμένων έφθασε στη Ντνίπρο, ανέφερε χθες ο δήμαρχος της βιομηχανικής πόλης ενός εκατομμυρίου κατοίκων πάνω στον Δνείπερο, τον ποταμό που αποτελεί φυσικό σύνορο με το ανατολικό τμήμα της χώρας.

Απαιτεί κι άλλα όπλα ο Ζελένσκι

Σε προηγούμενο μηνύμά του, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αξίωσε να επιβληθούν σκληρότερες κυρώσεις στη Ρωσία και να σταλούν περισσότερα όπλα στον ουκρανικό στρατό.

Οι διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν μέχρι σήμερα δεν αρκούν για να σταματήσουν τη Ρωσία και να τερματίσουν τον πόλεμο, υποστήριξε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους στο μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του που μεταφορτώθηκε στην πλατφόρμα Telegram το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή.

«Χρειάζονται περισσότερες κυρώσεις. Χρειάζονται σκληρότερες κυρώσεις», επέμεινε. Ταυτόχρονα, απαίτησε περισσότερα όπλα «με τα οποία θα μπορέσουμε να νικήσουμε στο πεδίο της μάχης», διατεινόμενος πως αυτά θα είναι οι σκληρότερες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Διαβεβαίωσε ότι ο ουκρανικός στρατός κάνει το παν για να αποκρούσει τη ρωσική επίθεση στο Ντονμπάς.

Ακόμη, χαρακτήρισε την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «λογική» και «απόλυτα δίκαιη».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...