17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ουκρανία: Στα «κάγκελα» η Δύση μετά το διάγγελμα Πούτιν – «Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς Δικαίου»

Ημερομηνία:

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από τη Δύση, μετά το διάγγελμα Πούτιν για αναγνώριση των περιοχών Λουγκάνσκ και του Ντόνετσκ που κατέχουν φιλορώσοι αυτονομιστές.

Μάλιστα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, σε ανάρτησή της τόνισε πως η κίνηση Πούτιν, συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Ειδικότερα, σημειώνει: «Η αναγνώριση των δύο αποσχισθέντων εδαφών στην Ουκρανία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και των συμφωνιών του Μινσκ. Η ΕΕ και οι εταίροι της θα αντιδράσουν με ενότητα, σταθερότητα και αποφασιστικότητα σε αλληλεγγύη με την Ουκρανία».

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, καθώς τόνισε:

«Η αναγνώριση των δύο αποσχισθέντων εδαφών στην Ουκρανία αποτελεί κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και των συμφωνιών του Μινσκ.

Η ΕΕ και οι εταίροι της θα αντιδράσουν με ενότητα, σταθερότητα και αποφασιστικότητα με αλληλεγγύη».

Αντιδράσεις και από Μπόρις Τζόνσον

Από την πλευρά του, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, είπε πως η απόφαση του Πούτιν αποτελεί «παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Είναι μια θρασεία παραβίαση της κυριαρχίας και της ακεραιότητας της Ουκρανίας».

"google ad"

Επίσης, χαρακτήρισε την εξέλιξη ως έναν «κακό οιωνό» και ένα «σκοτεινό σημάδι» πως τα πράγματα κινούνται προς λανθασμένη κατεύθυνση.

Στόλτενμπεργκ: «Καταδικάζω την αναγνώριση Ντονέτσκ-Λουχάνσκ

Σε καταδίκη της απόφασης Πούτιν για αναγνώριση της ανεξαρτησίας Ντονέτσκ/Λουχάνσκ στην Ουκρανία προχώρησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Λίγη ώρα μετά από το διάγγελμα Πούτιν, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, καταδίκασε την κίνηση με δήλωσή του.

«Καταδικάζω την αναγνώριση εκ μέρους της Ρωσίας του Ντονέτσκ και Λουχάνσκ στην Ουκρανία. Υπονομεύει τις προσπάθειες για επίλυση της κρίσης και παραβιάζει τις συμφωνίες του Μινσκ. Το ΝΑΤΟ υποστηρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Καλούμε τη Μόσχα να σταματήσει να τροφοδοτεί την κρίση και να επιλέξει τη διπλωματία», ήταν η δήλωση του Γενς Στόλτενμπεργκ.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...