17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ουκρανός μεγαλοεπιχειρηματίας για ομιλία Μπάιντεν: Οι Ουκρανοί που πεθαίνουν για τον “θείο Σαμ” είναι απλά ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για τις διεθνείς σχέσεις

Ημερομηνία:

Πολλοί στη Δύση χαρακτήρισαν την ομιλία του Μπάιντεν “καταστροφική” όμως ούτε στην Ουκρανία έμειναν ευχαριστημένοι απο οσα ειπώθηκαν.

Ο γνωστός επιχειρηματίας στην Ουκρανία Seyar Kurshutov με ανάρτησή του στο facebook σχολίασε την ομιλία του Μπάιντεν στην Πολωνία. Την χαρακτήρισε “κυνική”, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την απογοήτευσή του.

Είπε πιο αναλυτικά:

“Η ομιλία του Μπάιντεν. Κυνική. Η ομιλία βασίστηκε στα συμφέροντα των ΗΠΑ και προσωπικά του Μπάιντεν, με το βλέμμα στραμμένο στις Εκλογές για τη Βουλή των Αντιπροσώπων τον Νοέμβρη. Οι Ουκρανοί που πεθαίνουν για τον “θείο Σαμ” είναι απλά ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για τις διεθνείς σχέσεις, όχι μια τραγωδία.

Νομίζω οτι ένα από τα κύρια μαθήματα που παίρνουμε από όσα συμβαίνουν είναι μια νέα κατανόηση της πραγματικότητας γύρω μας.

Οι άνθρωποι που ηρωικά θα επιβιώσουν της τραγωδίας του πολέμου έχουν μόνο να πιστέψουν στους εαυτούς τους και θα πρέπει να οδηγούμαστε μόνο από τα δικά μας εθνικά συμφέροντα.

Οι φαντασιώσεις που τόσοι από εμας είχαμε πριν τον πολεμο για έναν καλό βασιλιά που περιτρυγυρίζεται από λάθος ανθρώπους, για την αλτρουιστική Δύση και την παραμυθένια Δημοκρατία τους, για το καλό ΔΝΤ που μας δίνει τσάμπα λεφτά με ανταλλαγμα προδότες που τρώνε προγράμματα σε διάφορες θέσεις εξουσίας, είναι πλέον πράγματα του παρελθόντος.

Να είστε πιο αυστηροί με τις ελίτ σας και πιο κυνικοί στη διεθνή αρένα. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα ξαναχτίσουμε την χώρα μας για να μπορούν τα παιδιά και τα εγγόνια μας να ζουν με προοπτική και να τιμούν τη μνήμη των ηρώων μας που πολέμησαν για την ανεξαρτησία.


Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...