19.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

“ΟΧΙ”: Η Ελλάδα απορρίπτει κείμενο για συνέχιση του μνημονίου και ζητά Σύνοδο Κορυφής

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ άκαρπες απέβησαν οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα της Ελλάδας.H ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη στάση του Ντάισελμπλουμ στο σημερινό Eurogroup, καθώς όπως υποστηρίζει, εκπορεύεται από το Βερολίνο.

Κατά τη διάρκεια του Eurogroup ήρθε ένα νέο κείμενο που δεν είχε καμία σχέση με όσα είχαν συζητηθεί και συμφωνηθεί τις προηγούμενες ημέρες και που αποτελούσε τη βάση για την εξεύρεση μιας χρυσής τομής, ώστε να υπάρξει συμφωνία. Η κυβέρνηση προτίθεται να δώσει συνέχεια στο θέμα ζητώντας την έκτακτη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής ώστε να συζητηθούν όλα με πολιτικούς όρους.

«Η επιμονή ορισμένων κύκλων να εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση το Μνημόνιο είναι παράλογη και μη αποδεκτή. Η υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος «έφυγε» από το τραπέζι στη Σύνοδο Κορυφής. Όσοι την επαναφέρουν χάνουν το χρόνο τους. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα» σημείωναν οι ίδιοι κύκλοι.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου κάνουν λόγο για προσπάθεια ορισμένων δημοσιευμάτων να υπονομεύσουν το κύρος του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σημειώνοντας πως αυτό είναι κατανοητό αφού για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια συναντούν έναν υπουργό Οικονομικών που τους φέρεται ισότιμα. Μάλλον δεν έχουν καταλάβει κάποιοι ότι δεν έχουν, πλέον, να κάνουν με κυβέρνηση εντολοδόχων, διαμηνύουν οι ίδιοι κύκλοι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...