15.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Ούτε τα πόθεν έσχες του 2013 έχουν δημοσιευτεί…

Ημερομηνία:

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας τα πόθεν έσχες των βουλευτών για το οικονομικό έτος 2013.

Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν έχει γίνει το παραμικρό προς την κατεύθυνση της δημοσιοποίησης και στελέχη του κοινοβουλίου ρίχνουν τις ευθύνες στο προηγούμενο προεδρείο του ελληνικού κοινοβουλίου. Όλα αυτά την ώρα που τα δημοσιεύματα για τα πόθεν έσχες του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και του υπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σταθάκη, δίνουν και παίρνουν.

Οι δύο υπουργοί που οι ίδιοι παραδέχθηκαν πως δεν έχουν κάνει ακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες, βρέθηκαν στο μέσο πολιτικής θύελλας, ο κύριος Φλαμπουράρης για τις μετοχές που κατείχε σε εταιρία που αναλαμβάνει δημόσια έργα και ο κύριος Σταθάκης για 1 εκατομμύριο ευρώ που δεν είχε δηλώσει σε προηγούμενο έτος.

Όλοι οι παράγοντες που εμπλέκονται στα πόθεν έσχες δηλώνουν προβληματισμένοι για τη διαδικασία που ακολουθείται και ο πρόεδρος της επιτροπής Γιώργος Βαρεμένος, έχει προαναγγείλει ηλεκτρονική κατάθεση του πόθεν έσχες. Τις δηλώσεις ελέγχουν  πρώτα ορκωτοί λογιστές και στη συνέχεια τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής.

Πάντως για το πότε θα δημοσιοποιηθούν τα πόθεν έσχες Φλαμπουράρη, Σταθάκη απάντηση δεν υπάρχει, ενώ και άλλοι βουλευτές πρέπει να καταθέσουν συμπληρωματικά στοιχεία για προηγούμενα έτη ακόμη  και αν τώρα δεν είναι μέλη της παρούσας Βουλής.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...