13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο Αδόλφος Χίτλερ είναι μαύρος και μόλις εξελέγη στη Ναμίμπια

Ημερομηνία:

Όχι, εντάξει…

Δεν γίναμε ξαφνικά «θιασώτες» των ιστοριών για «αγρίους» ότι ο Αδόλφος Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε αλλά ζει ακόμα κάπου στην Λατινική Αμερική.

Πολύ απλά, η γερμανική εφημερίδα BILD «ανακάλυψε» έναν αφρικανό πολιτικό, με αυτό το επαχθές ονοματεπώνυμο.

Μάλιστα, την Τετάρτη, ο Αδόλφος Χίτλερ Ουνόνα (το πλήρες όνομά του) ορκίστηκε ως περιφερειακός διαχειριστής για το Σύνταγμα της Ναμίμπιας.

Είχε προηγουμένως αποσπάσει το 84.88% των ψήφων στις περιφερειακές εκλογές στην περιοχή Ομπούντια της Βόρειας Ναμίμπιας.

Αλλά ο άνθρωπος δεν είναι Ναζί. Ακριβώς το αντίθετο. Εισήλθε στην πολιτική και ξεκίνησε την καριέρα του με τους μαχητές κατά του Απαρτχάιντ.

H γερμανική BILD ρώτησε τον Αδόλφο Χίτλερ Ουνόνα -τι άλλο;- πώς αισθάνεται που ονομάζεται έτσι;

«Το γεγονός ότι έχω αυτό το όνομα δεν σημαίνει ότι θέλω να υποτάξω την Οσάνα τώρα», λέει γελώντας. «Αυτό δεν σημαίνει ότι αποσκοπώ στην παγκόσμια κυριαρχία.»

Στη συνέχεια, με σοβαρό ύφος εξηγεί: «Ο πατέρας μου μού έδωσε το όνομα αυτού του ανθρώπου… Πιθανότατα δεν κατάλαβε τι αντιπροσώπευε ο Αδόλφος Χίτλερ.»

Αλλά και για τον ίδιο τον Αφρικανό πολιτικό, αρχικά η κατάσταση ήταν παρόμοια. Δεν γνώριζε περί ποιου ανθρώπου επρόκειτο.

«Για μένα, αυτό ήταν ένα κανονικό όνομα ως παιδί. Μόνο ως έφηβος συνειδητοποίησα ότι ο Χίτλερ ήθελε να υποτάξει ολόκληρο τον κόσμο. Δεν έχω καμία σχέση με αυτά τα πράγματα.»

Πολύ αργά για αλλαγή ονόματος

Η σύζυγός του τον αποκαλεί Αδόλφο, ο ίδιος εμφανίζεται δημόσια ως Αδόλφος Ουνόνα, παραλείποντας το οδυνηρό επώνυμο.

"google ad"

«Δεν μπορούσα να αλλάξω το όνομα. Είναι σε όλα τα επίσημα έγγραφα. Είναι πολύ αργά γι ‘ αυτό», επισημαίνει.

Το όνομα Adolf δεν είναι ασυνήθιστο στην πρώην γερμανική αποικία της Νοτιοδυτικής Αφρικής. Υπάρχει επίσης μια εφημερίδα γερμανικής γλώσσας, γερμανικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, ονόματα οδών, γερμανικά τοπωνύμια, ακόμα και μια μικρή γερμανόφωνη μειονότητα.

Το παράδοξο είναι ότι στην Οσάνα, πατρίδα του Ουνόνα, εμφανίστηκε πριν από μερικά χρόνια ένα αυτοκίνητο με το «Adolf Hitler» γραμμένο στο πίσω παράθυρό του, πάνω από μια σβάστικα.

Το αυτοκίνητο, λέει ο Ουνόνα, δεν ανήκε σε αυτόν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ