20.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Ο αισιόδοξος Γιοχάνες Χαν: Σε 10 χρόνια ανάπτυξη στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Τελικά υπάρχουν και κάποιοι που αισιοδοξούν στην Ελλάδα. Ένας από αυτούς είναι και ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Johannes Hahn ο οποίος στην διάρκεια ομιλίας του στο ξενοδοχείο Ατλαντίς στο Ηράκλειο έπλεξε το εγκώμιο του Περιφερειάρχη Κρήτης, νουθέτησε τους “ιθαγενείς” Κρητικούς περί του δρόμου εξόδου από την κρίση και προέβλεψε: Σε δέκα χρόνια έρχεται η ανάπτυξη, διαψεύδοντας έτσι τον πρωθυπουργό της χώρας .

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Johannes Hahn κατέφθασε χθες το πρωί και παρουσίασε αναλυτικά τα επιχειρήματα του σχετικά με την έξοδο της Κρήτης από την κρίση, η οποία θα επιτευχθεί μέσα από την επένδυση σε συγκεκριμένους τομείς, αλλά και την αμοιβαία συνεργασία.

Παρουσία βουλευτών, ακαδημαϊκών, δημάρχων, επιχειρηματιών και άλλων φορέων, ο κ. Hahn τόνισε πως για την επιτυχία του εγχειρήματος πρέπει να υπάρχει μια δυνατή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συγκεκριμένα ο κ. Hahn είπε: “Πρέπει να διαπραγματευτούμε και να ενδυναμώσουμε τις επιχειρήσεις, εξασφαλίζοντας όμως την υπευθυνότητα απέναντι στους υπόλοιπους. Έτσι, θα πετύχουμε μια ανάκαμψη της οικονομίας. Για παράδειγμα, το νέο αεροδρόμιο είναι κάτι το αναγκαίο ή η επέκταση του παλιότερου, όπως επίσης και οι τουριστικές παροχές.Πρέπει να ενδυναμώσουμε τις εταιρείες, αλλά και να εξασφαλίσουμε ισορροπία”.

Σύμφωνα με τον κ. Hahn κύριος σκοπός πρέπει να είναι να συγκεντρωθεί η Περιφέρεια σε συγκεκριμένες επιχειρησιακές περιοχές. Ο επίτροπος είπε “Εσείς έχετε τουρισμό και περιβάλλον. Πρέπει να πείσετε τον κόσμο για το που θα κάνουν τις διακοπές τους και να προάγετε έτσι την φήμη του νησιού. Το ερευνητικό σας κομμάτι και η καινοτομία είναι μια σημαντική δομή, αλλά δεν είναι ψηλά στην οικονομία. Σας παρακαλώ αξιοποιείστε το. Θα γίνετε πιο ανταγωνιστικοί με εσάς και πέρα από εσάς. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να έχετε έντεκα μήνες τον χρόνο τουρισμό με διαφορετικές παροχές, καθώς ο καιρός σας για εμάς του Βόρειους μοιάζει με άνοιξη. Συνεχίστε να κάνετε αυτό που κάνετε και επικεντρωθείτε σε συγκεκριμένες περιοχές.”

Ο επίτροπος έκλεισε την ομιλία του αισιόδοξα και προφήτεψε για την Κρήτη ένα ακμάζον μέλλον. Μάλιστα τόνισε, ότι κάθε κρίση αποτελεί μια ευκαιρία για να γίνει κάποιος δυνατότερος, αρκεί να συνεργαστεί με τους άλλους και να πιστέψει στον εαυτό του.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Επίτροπος της Ε.Ε. για τις περιφέρειας Johannes Hahn, είχε προσφατά εμπλακεί σε σκάνδαλο πλαγιαρισμού και λογοκλοπης αφού είχε κατηγορηθεί  ότι μεγάλο τμήμα της διδακτορικής διατριβής του ήταν κλεμμένη από εργασίες και βιβλία άλλων δίχως να αναφέρει πουθενά πηγή. Για το συγκεκριμένο θέμα είχε συσταθεί επιτροπή η οποία αφού εξέτασε την 257 σελίδων εργασία του ανακάλυψε 76 διαφορετικές περιπτώσεις λογοκλοπής.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ