23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο Αντιπρόεδρος Ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού της Βαβαρίας στην Αντιπεριφέρεια

Ημερομηνία:

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφτηκε χθες ο Αντιπρόεδρος Ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού της Βαβαρίας, κ. Claus Hieke, συνοδευόμενος από τον Εκπρόσωπο της Σχολής Ναυαγοσωστικής «Σύγχρονη Ναυτική Εκπαίδευση ΑΕ», κ. Τάσο Στράτο, και τον Εκπαιδευτή της Σχολής, κ. Στέλιο Ξενάκη, με σκοπό να ενημερώσουν τον κ. Βουλγαράκη για τη δράση της Σχολής και την σχετική προσφορά του κ. Claus. Ο Claus Hieke υπήρξε εκείνος που έθεσε την ιδέα της δημιουργίας των πρώτων Σχολών Ναυαγοσωστικής στα Χανιά το 1989, και έκτοτε συμβάλει ενεργά στην αναβάθμισή τους. Ως αρχαιότερος εκπαιδευτής ναυαγοσωστικής, η προσφορά του υπήρξε και συνεχίζει να είναι σημαντική τόσο για την βελτίωση των υπηρεσιών ναυαγοσωστικής και πρώτων βοηθειών, μέσω της υλοποίησης εξειδικευμένων προγραμμάτων εκπαίδευσης, όσο και με την προσφορά σχετικού εξοπλισμού.

Η Σχολή Ναυαγοσωστικής «Σύγχρονη Ναυτική Εκπαίδευση ΑΕ» είναι η πρώτη αναγνωρισμένη σχολή ναυαγοσωστικής στο νομό Χανίων, με άδεια από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, η οποία είναι αρμόδια για την έκδοση αναγνωρισμένων από το κράτος πτυχίων για επαγγελματίες ναυαγοσώστες και για χειριστές ταχυπλόων σκαφών. Η Εταιρία δραστηριοποιείται επίσης στην πραγματοποίηση σεμιναρίων θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης για την παροχή πιστοποιητικού «Επόπτη Ασφάλειας κολυμβητικών δεξαμενών», για την ασφάλεια και νομιμότητα της λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών (πισίνες), όπως και δράσεων ενημέρωσης των πολιτών όσον αφορά στην πρόληψη και αντιμετώπιση ατυχημάτων, πνιγμών και καταστροφών. Συνεργάζεται επί σειρά ετών και με επιτυχία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση και επιχειρήσεις, με ομάδα εθελοντών ναυαγοσώστων οι οποίοι είναι σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο για έρευνα και διάσωση, στην ευρύτερη περιοχή του νομού Χανίων.

Η επόμενη αποστολή της Εταιρείας είναι η εκπαίδευση του ντόπιου πληθυσμού της Γαύδου σε θέματα Πρώτων Βοηθειών, μέσω της οποίας οι εκπαιδευμένοι κάτοικοι θα λάβουν το Διεθνές Πτυχίο Πρώτων Βοηθειών (EFR) Διασώστη, ούτως ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν στους υπόλοιπους κατοίκους την βοήθειά τους σε τυχών περιστατικά-ατυχήματα συμβούν στο, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, απομονωμένο νησί.

Ο κ. Βουλγαράκης ευχαρίστησε τον κ Claus για την σπουδαία εθελοντική του συνδρομή στον τομέα της ναυαγοσωστικής και για την ουσιαστική προσφορά του στον τομέα του εθελοντισμού στα Χανιά όλα αυτά τα χρόνια, όπως και τους εκπροσώπους της Σχολής Ναυαγοσωστικής «Σύγχρονη Ναυτική Εκπαίδευση ΑΕ», για το κοινωνικό έργο που προσφέρουν εθελοντικά στην τοπική κοινωνία, έργο σημαντικό ειδικά σ’αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Δήλωσε επίσης ότι θα κάνει ότι είναι εφικτό στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του ώστε να στηρίξει το έργο της Σχολής, το οποίο θεωρεί εξαιρετικής σημασίας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...