16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ο Βολουδάκης στον Υπουργό Εργασίας για την εξίσωση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στη Βάση της Σούδας με αυτών του ελληνικου δημοσίου – Εξαιρετικό το εργασιακό νομοσχέδιο

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με αναρτηση του Χανιώτη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανούσου Βολουδάκη, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη για την προασπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στη Βάση της Σούδας. Μάλιστα, σημειώνει ότι πέραν αυτου, το εργασιακό νομοσχεδιο για το οποιο υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση ειναι εξαιρετικό:

Συναντήθηκα με τον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, για να του θέσω ένα ζήτημα που αφορά μια κατηγορία Χανιωτών εργαζομένων, συγκεκριμένα τους εργαζόμενους στην Αμερικανική Βάση της Σούδας.

Οι εργαζόμενοι αυτοί είναι υπάλληλοι του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, με καθεστώς ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι διατίθενται στη Βάση στο πλαίσιο της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ.
Οι εργαζόμενες γυναίκες στη Βάση, ως προς τις άδειες μητρότητας βρίσκονται σε ένα κενό του νόμου: Ως ιδιωτικού δικαίου εργαζόμενες, δε δικαιούνται τις άδειες που δικαιούνται οι εργαζόμενες στο Δημόσιο. Την ίδια στιγμή όμως, δε λαμβάνουν ούτε τις άδειες των ιδιωτικών υπαλλήλων στο σύνολό τους! Συγκεκριμένα, δε λαμβάνουν την άδεια προστασίας μητρότητας και τη σχετική παροχή του ΟΑΕΔ.
Το καθεστώς αυτό υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια. Είναι προφανώς μια αδικία που πρέπει να διορθωθεί νομοθετικά. Το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας αποτελεί το καταλληλότερο όχημα για τη σχετική διάταξη, καθώς προβλέπει ήδη αρκετές σχετικές ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους εργαζομένους, όπως άδεια πατρότητας και πρόσθετη γονική άδεια για τους πατέρες.
Πρέπει να συμπληρώσω ότι το νομοσχέδιο είναι κατά την άποψή μου εξαιρετικό. Διασφαλίζει πλήρως τα υφιστάμενα δικαιώματα των εργαζομένων αξιοποιώντας και τις νέες τεχνολογίες, ενώ τους δίνει σημαντικές νέες δυνατότητες όπως είναι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας (π.χ. τετραήμερη εργασία με δεκάωρο, αντί για πενθήμερη με οκτάωρο για κάποιο διάστημα, με αίτημα του εργαζόμενου και όχι του εργοδότη).
Εννοείται ότι τα όσα αυτές τις μέρες διακινούνται, ότι τάχα «η εργασία θα πληρώνεται με ρεπό» κλπ, είναι χοντροκομμένα παραμύθια που μόνο ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παράγει, καθώς βλέπει να μεγαλώνει η απόσταση των θέσεών του από το κοινό αίσθημα.

Θα τα πούμε αναλυτικότερα στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη-Επιδοτήσεις: “Ανάσταση” για χιλιάδες αγρότες

Ανάσταση για χιλιάδες αγρότες της Κρήτης καθώς ξεκινούν από...

Συνάντηση Δαφέρμου με την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων

Την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων συνάντησε η υποψήφια...

Πώς θα λειτουργούν τα beach bars και οι καντίνες στις παραλίες

Αυστηρούς κανόνες στη λειτουργία των επιχειρήσεων, στις οποίες θα παραχωρηθεί το...

Γιώργος Γεννηματάς: 30 χρόνια από το θάνατo ενός σπουδαίου πολιτικού

«Η καρδιά του Γιώργου Γεννηματά έπαψε να κτυπά στις 9.15 π.μ.,...