23.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Ο Βορίδης έδωσε… Καραμανλή για την μετάταξη του σταθμάρχη

Ημερομηνία:

Σοβαρά ερωτήματα καλείται να απαντήσει ο πρώην υπουργός Μεταφορών με αφορμή την υπόθεση του 58χρονου σταθμάρχη που παραμένει προφυλακισμένος για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Κι αυτό γιατί έρχονται στη δημοσιότητα νέα στοιχεία και μάλιστα από τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος αφήνει, εμμέσως πλην σαφώς, ακάλυπτο τον Κώστα Καραμανλή σχετικά με τη μετάταξη του συγκεκριμένου εργαζόμενου στον σταθμό της Λάρισας.

Ο Μάκης Βορίδης, σε απάντηση που έδωσε στις 20 Απριλίου μετά από ερώτηση και αίτημα κατάθεσης εγγράφων 29 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι το ηλικιακό όριο τοποθέτησης στη συγκεκριμένη θέση δεν ήταν καν τα 42 έτη, αλλά τα 28, μιας και ήταν σε ισχύ υπουργική απόφαση του 2006.

«Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι ο επανακαθορισμός του ανώτατου ορίου ηλικίας διορισμού για τους προαναφερόμενους κλάδους του προσωπικού του ΟΣΕ, μεταξύ των οποίων και για τον κλάδο ΔΕ Σταθμαρχών, από το 28ο έτος στο 42ο, πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς του εν λόγω υπαλλήλου και σε κάθε περίπτωση το 48ο έτος ηλικίας ως ανώτατο όριο ηλικίας διορισμού δεν προέκυπτε από τις κείμενες διατάξεις», αναφέρεται στην απάντηση, κάτι που σημαίνει ότι το υπουργείο Εσωτερικών πετάει ξεκάθαρα τις ευθύνες στο υπουργείο Μεταφορών.

Εξάλλου και στο πόρισμα της διορισμένης από τον Γιώργο Γεραπετρίτη Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αναφερόταν ότι ο εν λόγο σταθμάρχης ήταν κυβερνητικό ρουσφέτι. Στο πόρισμα αναφέρεται ότι «το τριμελές όργανο αξιολόγησης της αίτησης μετάταξης του σταθμάρχη όφειλε να την απορρίψει λόγω έλλειψης του πρόσθετου απαιτούμενου προσόντος, δηλαδή της μη υπέρβασης του 48ου έτους ηλικίας, και να μην παράσχει τη σύμφωνη γνώμη του».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ήταν εκείνος που έπαιξε κεντρικό ρόλο, καθώς, μετά την αίτηση που είχε κάνει ο σταθμάρχης,  με την υπ’ αριθμόν 157192/20-05-2022 απόφασή του (και ειδικότερα με το άρθρο 33 αυτής) προέβλεψε ότι ο υπό μετάταξη υπάλληλος πρέπει να κατέχει τα απαιτούμενα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα για τη θέση στην οποία μετατάσσεται, εκτός της ηλικίας.

Η απάντηση Βορίδη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...