27.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Τσίπρας από Χανιά: Τον Μητσοτάκη δεν τον ψηφίζουν στον τόπο του επειδή ξέρουν καλά ποιος είναι | Φωτορεπορτάζ+Βίντεο

Ημερομηνία:

«Να μα ζήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια κάτω από το σκληρό καθεστώς Μητσοτάκη, άλλα τέσσερα χρόνια με τη χειρότερη Δεξιά της μεταπολίτευσης» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας καταχειροκροτούμενος από πλήθος κόσμου που βρέθηκε στην προεκλογική ομιλία του από τα Χανιά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε στις καρδιές των κρητικών και έκανε αναφορά στο ριζίτικο «πότε θα κάνει ξαστεριά», σχολιάζοντας πως αυτό «σήμερα αναρωτιούνται εκατομμύρια συμπολίτες μας».

«Σας φέρνω λοιπόν ένα μήνυμα από κάθε άκρη της Ελλάδας. Στις 21 Μαΐου θα κάνει ξαστεριά. Και την επομένη θα ξημερώσει μια νέα μέρα για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την πατρίδα μας. Έρχεται η ξαστεριά της αλλαγής», είπε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε «χαρά και συγκίνηση» που βρίσκεται στην Κρήτη γιατί «η Κρήτη είναι στο σώμα και το αίμα της ιστορίας μας».

Συνεχίζοντας ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε «από τον Θέρισο μέχρι την εθνική αντίσταση, τους δημοκρατικούς αγώνες, την αντιδικτατορική πάλη, τα μεγάλα μέτωπα της αλλαγής, πρόσωπα, κόμματα, αγώνες και κατακτήσεις της δημοκρατικής παράταξης διατρέχονται από μια κόκκινη γραμμή. Τη γραμμή της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Αυτή η γραμμή διατρέχει σήμερα την ελληνική κοινωνία. Αυτή η γραμμή διατρέχει και το όραμα, το πρόγραμμα, τις πολιτικές, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, της μεγάλης δύναμης της αλλαγής στις μέρες μας».

Μιλώντας για τα «μεγάλα διλήμματα που έχουμε μπροστά μας» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκε «θα ζήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια κάτω από αυτό το σκληρό καθεστώς Μητσοτάκη; ‘Αλλα τέσσερα χρόνια με τη χειρότερη Δεξιά της μεταπολίτευσης; για να συμπληρώσει «θα ζήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια γόνων, επιγόνων, ανηψιών, αυλικών και κολλητών, που μοιράζουν και μοιράζονται τα ιμάτια του λαού μας; ‘Αλλα τέσσερα χρόνια που το κράτος, το ρεύμα, η υγεία, η Παιδεία, το νερό, ο αέρας, η ανάσα της κοινωνίας, θα ανήκουν ή θα χαρίζονται στην ελίτ των προνομίων, της κερδοσκοπίας και του γαλάζιου κόμματος; Ή θα δώσουμε μια ευκαιρία στην αλλαγή; Στην πρόοδο; Στην εντιμότητα; Στο δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος; Στη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη; Μια ευκαιρία στην αξιοπρέπεια;».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε «οι πολλοί θα κάνουν έξωση στον κύριο Μητσοτάκη και στη Μητσοτάκη ΑΕ από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το αντίπαλο δέος της διαπλοκής, της διαφθοράς, της κατάληψης του κράτους, του κομματισμού, της εύνοιας για τα μεγάλα συμφέροντα».

Ο κ. Τσίπρας έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα και στο ζήτημα του Στρατόπεδου Μαρκόπουλου και στην προσπάθεια διαγραφής που έγινε του ρόλου που είχε παίξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναφορά έκανε και στον ΒΟΑΚ.

Είπε σχετικά:

«Τον Απρίλη του 2019 επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπογράφτηκε πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Χανίων που προέβλεπε την παραχώρηση 54 στρεμμάτων του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου στο Δήμο Χανίων.

Στα 54 αυτά στρέμματα είχαμε σχέδιο μεταξύ άλλων να δημιουργήσουμε χώρους πρασίνου, υποδομές άθλησης, πολιτισμού και κοινωνικής πρόνοιας. Η δε μεταφορά των στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε άλλο χώρο χρηματοδοτήθηκε τότε με 1,340 εκατ ευρώ και βάση της συμφωνίας που υπογράφτηκε θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέσε σε 15 μήνες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν ολοκλήρωσε την συμφωνία αλλά έσπασε κάθε ρεκόρ. Κατάφερε να την αφήσει αναλοκλήρωτη για τέσσερα χρόνια.

Και τι κάνει τώρα ο κ. Μητσοτάκης; Εμφανίζεται στους πολίτες των Χανίων με θράσος και παρουσιάζει ως δικό του σχέδιο και έργο αυτό που άλλοι επεξεργάστηκαν και χρηματοδότησαν και η μόνη δική του συμβολή ήταν να το καθυστερήσει τέσσερα χρόνια.

Το δεύτερο παράδειγμα είναι ο ΒΟΑΚ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σπατάλησε τρία χρόνια για να καταλήξουν στα αρχικά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ. Με μόνη αλλαγή την επιβολή διοδίων.

Η υπόθεση έχει μέλλον γιατί από την κυβέρνηση που δεν κατάφερε μέσα σε τέσσερα χρόνια να αποκαταστήσει τα προβλήματα της κακοκαιρίας του 2019 κανείς δεν έχει την απαίτηση να ολοκληρώσει τον ΒΟΑΚ ».

Ενδιαφέρον είχε και η αναφορά του κ. Τσίπρα σε συνομιλία που είχε με Χανιώτη κατά τη διάρκεια της πτήσης του σχετικά με τη σχέση της οικογένειας Μητσοτάκη με τον Κρητικό λαό.

Είπε:

«Ρώτησα έναν Χανιώτη γιατί διαχρονικά δεν πάνε καλά οι Μητσοτάκηδες στον τόπο τους. Και ξέρετε τι μου απάντησε; Μα εμείς τους ξέρουμε για αυτό δεν τους ψηφίζουμε. Να λοιπόν εδώ και τέσσερα χρόνια που ολόκληρος ο ελληνικός λαός έμαθε τον Μητσοτάκη.»

Δείτε ολόκληρη την ομιλία στα Χανιά:

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ