32.1 C
Chania
Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2026

Ο γιος του Μπιν Λάντεν καλεί τους τζιχαντιστές να απελευθερώσουν την Παλαιστίνη

Ημερομηνία:

Ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν, του ιδρυτή της Αλ Κάιντα, κάλεσε σήμερα όλους τους τζιχαντιστές της Συρίας να ενωθούν, υποστηρίζοντας ότι ο αγώνας τους στη χώρα αυτή που σπαράσσεται από τον πόλεμο θα ανοίξει τον δρόμο για την «απελευθέρωση της Παλαιστίνης».

«Το ισλαμικό έθνος θα πρέπει να επικεντρωθεί στον τζιχάντ στη Συρία και στην ένωση των μουτζαχεντίν εκεί κάτω», ακούγεται να λέει ο 23χρονος Χάμζα Μπιν Λάντεν, σε ηχογραφημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

«Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για εκείνους που επιμένουν να επιδιώκουν τον διχασμό και τη διαμάχη, τώρα που ολόκληρος ο κόσμος κινητοποιείται εναντίον των μουσουλμάνων», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιες τζιχαντιστικές οργανώσεις απευθύνεται.

Το Μέτωπο Αλ Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, ελέγχει μεγάλες εκτάσεις στη χώρα αυτή και πολλές μικρότερες ισλαμιστικές και σαλαφιστικές οργανώσεις έχουν ταχθεί στο πλευρό του. Απέναντί τους, το Ισλαμικό Κράτος, ο μεγάλος αντίπαλος του Μετώπου, ελέγχει επίσης σημαντικά εδάφη τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Καταγγέλλει καταχρηστικές πιέσεις servicers σε δανειολήπτες Νόμου Κατσέλη

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καταγγέλλει την Cepal και άλλους servicers για καταχρηστικές πιέσεις σε δανειολήπτες Νόμου Κατσέλη. Η απαλλαγή είναι αυτοδίκαιη, τονίζει.

ΕΛΜΕ Χανίων: Δικαίωση του αγώνα κατά της ατομικής αξιολόγησης μετά από δύο χρόνια

Η ΕΛΜΕ Χανίων ανακοινώνει δικαίωση του αγώνα κατά της ατομικής αξιολόγησης. Πειθαρχικά Συμβούλια και Διοικητικό Εφετείο δικαίωσαν απεργούς εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα.

Σταύρος Αρναουτάκης: Συνεχίζεται το αναγνωρισμένο έργο των Κινητών Μονάδων της Περιφέρειας Κρήτης

Νέα δράση 850.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης για τις Κινητές Μονάδες Υγείας. Πρόγραμμα πρόληψης για καρκίνο μαστού, στοματική υγεία παιδιών και εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες.