20.8 C
Chania
Thursday, May 9, 2024

Ο γιος του Μπιν Λάντεν καλεί τους τζιχαντιστές να απελευθερώσουν την Παλαιστίνη

Ημερομηνία:

Ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν, του ιδρυτή της Αλ Κάιντα, κάλεσε σήμερα όλους τους τζιχαντιστές της Συρίας να ενωθούν, υποστηρίζοντας ότι ο αγώνας τους στη χώρα αυτή που σπαράσσεται από τον πόλεμο θα ανοίξει τον δρόμο για την «απελευθέρωση της Παλαιστίνης».

«Το ισλαμικό έθνος θα πρέπει να επικεντρωθεί στον τζιχάντ στη Συρία και στην ένωση των μουτζαχεντίν εκεί κάτω», ακούγεται να λέει ο 23χρονος Χάμζα Μπιν Λάντεν, σε ηχογραφημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

«Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για εκείνους που επιμένουν να επιδιώκουν τον διχασμό και τη διαμάχη, τώρα που ολόκληρος ο κόσμος κινητοποιείται εναντίον των μουσουλμάνων», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιες τζιχαντιστικές οργανώσεις απευθύνεται.

Το Μέτωπο Αλ Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, ελέγχει μεγάλες εκτάσεις στη χώρα αυτή και πολλές μικρότερες ισλαμιστικές και σαλαφιστικές οργανώσεις έχουν ταχθεί στο πλευρό του. Απέναντί τους, το Ισλαμικό Κράτος, ο μεγάλος αντίπαλος του Μετώπου, ελέγχει επίσης σημαντικά εδάφη τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: 16χρονη τουρίστρια κατήγγειλε τον βιασμό της σε μπαρ

Στην καταγγελία ότι έπεσε θύμα βιασμού από 28χρονο μέσα...

Το ΓΕΛ Σούδας μεταξύ των 10 ομάδων φιναλίστ του Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας του Envolve

Tις 10 επικρατέστερες ομάδες του μαθητικού διαγωνισμού αειφόρου επιχειρηματικότητας...

Σημαντικές επιτυχία για μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Χανίων

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος διδασκόντων θέλει να συγχαρεί...

Καλώδιο Κρήτης – Κύπρου: Τελεσίγραφο Nexans σε ΑΔΜΗΕ «ή πληρώνετε τις δόσεις ή σταματώ το έργο»

Στην αυριανή συνεδρίαση της Oλομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας...