15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ο Γιώργος Παπανδρέου, προανήγγειλε την ίδρυση νέου κόμματος – Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Καρχιμάκης

Ημερομηνία:

Στην ίδρυση νέου κόμματος προχωρά ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Πολιτικός σεισμός στην Κεντροαριστερά. Το Σάββατο οι επίσημες ανακοινώσεις.

“Ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα”, τόνισε σε δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου, προαναγγέλλοντας νέο κόμμα το οποίο θα ανακοινώσει στις 17:30 το απόγευμα του Σαββάτου στο Μουσείο Μπενάκη.

“Η Ελλάδα δεν θα υπερβεί την κρίση εάν δεν αλλάξει οριστικά με σχέδιο και θεσμούς”, τόνισε.

Το όνομα και το καταστατικό δεν έχουν κατατεθεί ακόμα στο Πρωτοδικείο, ωστόσο πιθανότερο είναι το “Κίνημα Αλλαγής” και έμβλημα το τριαντάφυλλο.

Τις τελευταίες ημέρες, είχαν ενταθεί οι πιέσεις προς τον κ. Παπανδρέου από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που του ζητούσαν να μην ξεκινήσει εμφύλιο στο ΠΑΣΟΚ, ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός δεν άκουσε κανέναν και προχώρησε.

Το ενδιαφέρον πλέον είναι να δούμε ποιοι θα τον πλαισιώσουν, αλλά και το ποια δύναμη θα καταγράψει το νέο κόμμα στις πρώτες δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών.

Ολόκληρη η δήλωση Παπανδρέου

“Νέα χρονιά,

Νέο ξεκίνημα.

Ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.

Ήρθε η ώρα για να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, το νέο πολιτικό σπίτι που θα στεγάσει τις προοδευτικές μας αξίες, τις αξίες που μας ένωσαν και μας ενώνουν.

Αφουγκραζόμενοι τη δική σας φωνή, την απαίτηση χιλιάδων πολιτών από όλη την Ελλάδα, παίρνουμε την πρωτοβουλία και απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

Αύριο, στις 5:30 μμ, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη – Πειραιώς 138, δεν ιδρύουμε ένα ακόμη κόμμα.

Από αύριο, συμμετέχουμε στην αφετηρία ενός Κινήματος, που μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.

"google ad"

Ενός Κινήματος που θέλουμε να διασφαλίσει την παρουσία των πραγματικών δυνάμεων της προόδου στο επόμενο Κοινοβούλιο, των δυνάμεων που πιστεύουν και το έχουν αποδείξει στην πράξη με πραγματικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, ότι η Ελλάδα δεν θα υπερβεί οριστικά την κρίση, δεν θα ανακάμψει οριστικά, αν δεν αλλάξει οριστικά, αν δεν αλλάξει συθέμελα, με βάση ένα “Ελληνικό Σχέδιο” και Θεσμούς που λειτουργούν – με τον πολίτη συμμέτοχο.

Ενός Κινήματος που θα εργαστεί στην επόμενη Βουλή για να διασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για μια ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση.

Ενός Κινήματος, που θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει πράξη η μετάβαση στη Μεταπελατειακή Ελλάδα, με όραμα την οικοδόμηση μιάς Ελλάδας Δικαιοσύνης και Δημιουργίας.

Ενός Κινήματος, η συγκρότηση του οποίου θα ολοκληρωθεί με ανοιχτό, συμμετοχικό Συνέδριο – που θα προσδιοριστεί μετά τις εκλογές, όπου θα αποφασιστούν τα πάντα. Κινηματικά, συμμετοχικά, με αρχές αυτοοργάνωσης, από τη βάση. Όπως αξίζει σε ένα Κίνημα που ανταποκρίνεται στις αρχές της Δημοκρατίας, του Σοσιαλισμού και της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Ενός Κινήματος, που βάζει πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες της – όχι τα πάσης φύσεως πελατειακά ή άλλα συμφέροντα.

Με τις ευχές μου για καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, απευθύνω κάλεσμα συμμετοχής,

Από αύριο, 3 του Γενάρη,

Πάμε”.

Παραίτηση Καρχιμάκη από ΠΑΣΟΚ

Την παραίτησή του από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Μιχάλης Καρχιμάκης, έπειτα και από την επίσημη ανακοίνωση του νέου πολιτικού φορέα από τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Γιώργου Παπανδρέου παραιτούμαι από το ΠΑΣΟΚ» επεσήμανε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του και αφήνει αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου:

«Μετά την ανατροπή του εκλεγμένου πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, υπήρξε η απόλυτη ενσωμάτωση του ΠΑΣΟΚ σε συντηρητικές πολιτικές.

Ταυτόχρονα, ένα κίνημα μετατράπηκε, σε ενός ανδρός Αρχή.

Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή, πέραν της παραίτησης από τα όργανα του κόμματος που υπηρέτησα με συνέπεια επί 40 χρόνια, από το 1974, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο μόνος τρόπος να εμπνεύσουμε πάλι τον κόσμο, να δώσουμε όραμα χειροπιαστό και πραγματοποιήσιμο, είναι να συγκρουστούμε με όποια κέντρα αποτέλεσαν και αποτελούν τροχοπέδη για την Ελλάδα της ελπίδας.

Δυστυχώς, τις συγκρούσεις αυτές, η σημερινή ηγετική ομάδα, ούτε ήταν ούτε είναι διατεθειμένη να τις κάνει.

Ήρθε η ώρα να ΠΑΜΕ μπροστά».

Σημειώνεται πως ο κ. Καρχιμάκης θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές με το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού στη Β” Αθήνας.

news247.grnewpost.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...