17.8 C
Chania
Sunday, May 12, 2024

Ο Γκρουέφσκι είναι Έλληνας

Ημερομηνία:

Ο Νικόλαος Γρόλιος από την Αχλαδέα Μακεδονίας, ήταν ο παππούς του Σκοπιανού (FIROM) προέδρου. Στον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο ήταν λοχίας του ελληνικού στρατού, όταν σε ανακατάληψη ενός υψώματος τραυματίζεται βαριά και αργότερα πεθαίνει σε νοσοκομείο της Φλώρινας. Ο καλός αυτός Έλληνας προσπαθούσε να υψώσει την ελληνική σημαία όταν δέχτηκε τα πυρά του Ιταλικού πυροβολικού.
Μετά τον εμφύλιο η γυναίκα του με το παιδί τους πήγαν στα Σκόπια όπου ξαναπαντρεύτηκε ένα Σλάβο τον Γκρουέφσκι. Έτσι ο μικρός (πατέρας του σημερινού προέδρου) άλλαξε το όνομά του και υιοθέτησε το όνομα του πατριού του.
Πάρα πολύ κάτοικοι της περιοχής αυτής είναι Σλαβόφωνοι Έλληνες, όπως ο πρόεδρός τους, που ίσως ψάχνουν να τους δώσουν από το Ελληνικό κράτος την ευκαιρία να το εκφράσουν, αλλά ποτέ δεν τους το έδωσαν οι τιποτένιοι πολιτικοί μας.
Μιχάλης Γ. Κελαϊδής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ