26.6 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Ο δρόμος της ανάπτυξης για τα Χανιά είναι ανοικτός

Ημερομηνία:

Από διάκριση σε διάκριση και από επιτυχία σε επιτυχία πάνε, κερδίζοντας εμπιστοσύνη εκτίμηση και καταξίωση, οι δύο εκ των πλέον χαρακτηριστικών επιχειρήσεων του φιλοπρόοδου τόπου μας και οι δύο πολυμετοχικές με απόλυτη επιτυχία στο πέρασμα των χρόνων εταιρίες, οφείλουν το μεγάλο ποσοστό της επιτυχούς πορείας τους σε δύο ανθρώπους.

Το μεν SYNKA στον Απόστολο Αλεξάκη, εμπνευσμένο καθοδηγητή του «μεγαθήριου» πλέον των ελληνικών πολυκαταστημάτων τροφίμων και πρόσφατα του γιού του Δημήτρη με εξαίρετες οικονομικές σπουδές και μεταπτυχιακά.

Στην ΕΤΑΝΑΠ, στην εταιρεία που εμπνεύσθηκε και «ποδάρωσε» ο μακαριστός Ειρηναίος, καθοριστικός πηδαλιούχος είναι ο Μανώλης Αποστολάκης, ο έντιμος νοικοκύρης της όλης προσπάθειας που μεσουρανεί κόντρα στην επεκτασιμότητα και την αδηφαγία των πολυεθνικών.

Με αφορμή τα παραδείγματα της απόλυτα επιτυχούς δράσης των εταιρειών αυτών, εύκολο είναι να βγάλομε τα αναγκαία συμπεράσματα.

Ο δρόμος της ανάπτυξης για τα Χανιά είναι ανοικτός.

Έτσι πρέπει να προχωρήσομε, με πολυμετοχικές συνεταιριστικές δράσεις σε όλους τους τομείς. Και στους τομείς πχ ένδυσης, ηλεκτρονικών ειδών, αλλά και σε όλους τους τομείς απασχόλησης και παραγωγής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Ας μετατρέψομε την ιδιωτική σε συνεταιριστική δράση και θα ελευθερώσουμε τον τόπο από την δράση των πολυεθνικών, θα δώσουμε νέες πολλές θέσεις εργασίας (βλέπε SYNKA και ΕΤΑΝΑΠ) αλλά, και ίσως το σπουδαιότερο, τα χρήματά μας θα μένουν στον τόπο μας όπου και θα επενδύονται.

Ωστόσο αυτονόητο είναι δεν ψωνίζομε για κανέναν λόγο από πολυεθνικές, ούτε από ξένες εταιρείες τροφίμων ή άλλων προϊόντων. Επιλέγομε συνειδητά να ψωνίζομε τοπικά στηρίζοντας τις δικές μας επιχειρήσεις.

Στηρίζομε την τοπική οικονομία «το σπίτι μας για να μην πέσει να μας πλακώσει».

Ούτε ένα ευρώ στις πολυεθνικές.

Αν συνειδητοποιήσομε τη σημασία της πράξης μας.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Νίκος Αγγελάκης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...