17.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για την υπόθεση Έλενας: Επιτέλους, και οι ιερείς πρέπει να κάθονται στο σκαμνί

Ημερομηνία:

Αντίθετη θέση με αυτή του Μητροπολίτη Ησαΐα για την μεταχείριση του ιερέα που κακοποιούσε σεξουαλικά την Έλενα Φραντζή, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος με τηλεφωνική του παρέμβαση στην μεσημβρινή εκπομπή του TVONE «Ενημέρωση Τώρα».

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι “Ο Μητροπολίτης Ησαΐας ήταν αυτός που ζήτησε να μην καθαιρεθεί ο συγκεκριμένος ιερέας παρά το γεγονός πως η γενικότερη θέση της Συνόδου ήταν να ακολουθήσει την απόφαση του πολιτικού δικαστηρίου και να προχωρήσει σε καθαίρεση του ιερέα”.

Επίσης πρόσθεσε ότι «Ο κληρικός καταδικάστηκε σε φυλάκιση, η εκκλησία δεν είχε άλλη επιλογή από να τον καθαιρέσει. Συνήθως όμως παίρνουμε και την άποψη του Ιεράρχη (Ησαΐας), ο οποίος γνωρίζει καλύτερα τον κληρικό του».

«Είχε κάποιες απόψεις που μας είχε πείσει ότι δεν έπρεπε να καθαιρέσουμε τον ιερέα. Εγώ πιστεύω πως η εκκλησία δεν μπορεί να τον έχει λειτουργό. Πολλές φορές μπορούμε να κάνουμε σφάλματα. Η Σύνοδος οφείλει να φρονηματιστεί και να μην φαίνεται τόσο φιλάνθρωπη σε ηθικά θέματα. Πρέπει να είναι πιο αυστηρή, δεν γίνεται να βγει καπνός χωρίς φωτιά, δεν πρέπει να σκανδαλίζουμε και οι ιερείς πρέπει να κάθονται στο σκαμνί επιτέλους» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=agNxtmCN2R8″]

24h.com.cy

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...