20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

‘Ο Δρόμος του Σαντιάγο’: Εκδήλωση για το Μονοπάτι του Αγίου Ιακώβου στην Ισπανία

Ημερομηνία:

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων συνδιοργανώνει με το Φροντιστήριο Ισπανικής γλώσσας ‘CONTIGO’, εκδήλωση το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014, στις 19:00 μ.μ., στον Πολυχώρο ‘ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ’, στην οδό Χατζημιχάλη Νταλιάνη, αρ. 40, με θέμα ‘Ο Δρόμος του Σαντιάγο στην Ισπανία’.

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση εικόνων και γνωριμία με μία από τις παλιότερες προσκυνηματικές διαδρομές στην Ευρώπη, το μονοπάτι του Αγίου Ιακώβου. Στην βό-ρεια Ισπανία και στα Πυρηναία Όρη θα ταξιδέψουν νοερά, όσοι παραβρεθούν στην εκ-δήλωση αυτή. Το μονοπάτι, μήκους περίπου 800 χιλιομέτρων, περνάει από σπάνια φυ-σικά τοπία, παραδοσιακά χωριά, αλλά και μικρές γραφικές πόλεις. Το 1985 όλη αυτή η διαδρομή αναγνωρίστηκε από την UNESKO, ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κλη-ρονομιάς.

Την διαδρομή αυτή μπορεί να επισκεφθεί κάποιος με τα πόδια, με ποδήλατο ή ακόμα και με άλογο. Στην εκδήλωση θα μοιραστεί έντυπο υλικό και θα δοθούν πληροφορίες σε όσους ενδιαφέρονται να προγραμματίσουν επίσκεψη για πεζοπορία ή γενικότερα περιήγηση, σε ένα μέρος ή ακόμα και σε όλο το μήκος αυτής της διαδρομής.

Η διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι περίπου μία ώρα και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ