17.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Ο Ζελένσκι μοιράστηκε φωτογραφία Ουκρανού στρατιώτη με ναζιστικά σύμβολα την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Ημερομηνία:

Καθώς η Ρωσία γιόρταζε την ήττα του φασισμού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Πρόεδρος Ζελένσκι της Ουκρανίας μοιράστηκε μια εικόνα ενός στρατιώτη που φορούσε σήμα των SS.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky τίμησε την Ημέρα της Νίκης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δίνοντας στη δημοσιότητα μια εικόνα ενός Ουκρανού στρατιώτη που φοράει το έμπλαστρο «το κεφάλι του θανάτου» μιας επίλεκτης μονάδας των Ναζί Waffen SS. Ενώ η εικόνα διαγράφηκε σύντομα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του, το Υπουργείο Άμυνας στο Κίεβο δημοσίευσε επίσης τη φωτογραφία.

Η προσβλητική φωτογραφία ειδικά τη μέρα που έγινε η δημοσίευση, τοποθετήθηκε στο Instagram και στο Telegram από τον Zelensky, τη Δευτέρα 9 Μαϊου.

Σε αυτό, ένας στρατιώτης δίπλα σε ένα πυροβόλο όπλο φοράει το «κεφάλι του θανάτου» ή το διακριτικό «totenkopf» της 3ης Μεραρχίας SS Panzer, μιας μονάδας επίλεκτων στρατιωτών Ναζί που είναι διαβόητες για τη διάπραξη πολυάριθμων εγκλημάτων πολέμου και σφαγών Γάλλων πολιτών και Πολωνών Εβραίων. 

Το λογότυπο του κεφαλιού του θανάτου θεωρείται «σύμβολο μίσους» που χρησιμοποιείται από «Νεοναζί και άλλους υπερασπιστές της ανωτερότητας της Λευκής Φυλης».

Ενώ η φωτογραφία αφαιρέθηκε σύντομα, δημοσιεύτηκε επίσης στο Twitter από το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, κάτω από ένα απόσπασμα του Zelensky που αναγνώρισε την 9η Μαΐου ως την «Ημέρα της Νίκης επί του Ναζισμού».

RT

Σε μια ομιλία για τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης, που σηματοδοτεί την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας από τη Σοβιετική Ένωση, ο Ζελένσκι κατηγόρησε την Κυριακή τη Ρωσία ότι επέβαλε «μια αιματηρή ανασυγκρότηση του ναζισμού» στην Ουκρανία.

Στις πρώτες μέρες του Ναζιστικού Κόμματος , ο Julius Schreck , ο ηγέτης των Stabswache ( μονάδα σωματοφυλάκων του Αδόλφου Χίτλερ ), επανέφερε σε χρήση το Totenkopf ως διακριτικό της μονάδας. Αυτή η μονάδα μεγάλωσε στο Schutzstaffel (SS), το οποίο συνέχισε να χρησιμοποιεί το Totenkopf ως διακριτικό σε όλη την ιστορία του. Σύμφωνα με ένα γραπτό του Reichsführer-SS Heinrich Himmler , το Totenkopf είχε την εξής σημασία:

Το Κρανίο είναι η υπενθύμιση ότι θα είστε πάντα πρόθυμοι να θέσετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο για τη ζωή ολόκληρης της κοινότητας.

Το Totenkopf χρησιμοποιήθηκε επίσης ως διακριτικά της μονάδας των δυνάμεων Panzer του Γερμανικού Heer (Στρατός), καθώς και από τις μονάδες Panzer της Luftwaffe , συμπεριλαμβανομένων εκείνων της επίλεκτης Fallschirm-Panzer Division 1 Hermann Göring . 

Η 3η Μεραρχία Πάντσερ SS είχε επίσης μπαλώματα κρανίου στο γιακά τους .

rt.com  με πληροφορίες από wikipedia

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...