12.8 C
Chania
Thursday, December 25, 2025

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων για τις απειλές Λοβέρδου

Ημερομηνία:

Ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος, μιλώντας τη Δευτέρα 9 Απριλίου στον ρ/σ «Ράδιο 9» και τον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «…στις περιοχές όπου οι γιατροί έχουν γυρίσει την πλάτη στον ΕΟΠΥΥ  θα κόψουμε τελείως την ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τους γιατρούς. Ή θα συμβάλλεσαι με τον ΕΟΠΥΥ, ή δεν συνταγογραφείς για τον ΕΟΠΥΥ και μένεις απέξω. Ή θα κόψουμε τελείως την δυνατότητα συνταγογράφησης για τον ΕΟΠΥΥ και την ηλεκτρονική από τους γιατρούς της ειδικότητας που εκφράζουν απροθυμία…..»

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς σε αυτή τη στάση; Την ανάλγητη στάση του υπουργού απέναντι στους ασφαλισμένους ενός οργανισμού που τους ταλαιπωρεί με απίστευτο τρόπο εδώ και 3 μήνες; Τον σύγχρονο και επικοδομητικό τρόπο σκέψης του σε σχέση με τους γιατρούς και την όποια συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ; Τις απόλυτα δημοκρατικές του αντιλήψεις περί της ελευθερίας επιλογής ιατρού και της ελεύθερης δυνατότητας συνταγοράφησης που ο ίδιος είχε πρώτος αναγγείλει; Ή τέλος την καταπληκτική ευρηματικότητά του στην εξεύρεση επιχειρημάτων για να πείσει τους γιατρούς να συμβληθούν με ένα απαράδεκτο και ανίκανο σύστημα υγείας;

Όπως και να το δει κανείς τα λόγια του ανδρός μιλούν και εκφράζουν πρώτιστα τον ίδιο και τις ιδέες του. Οι γιατροί σε όλη την Ελλάδα παρακολουθούν  προβληματισμένοι τον κατήφορο λόγων και έργων αυτής της ηγεσίας του ΥΥΚΑ και του ΕΟΠΥΥ. Οι συνάδελφοί μας αγωνιούν για το μέλλον της Υγείας στη χώρα, ιδιαίτερα όταν για τόσο ευαίσθητα θέματα ακούν τέτοιες θέσεις και αντιλήψεις. Είναι πλέον καταφανές σε όλους ότι οι ταγοί της Υγείας του Ελληνικού λαού στο ΥΥΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ, επιφορτισμένοι με την προάσπιση του υπέρτατου αγαθού της Υγείας, είναι κατώτεροι των περιστάσεων και επικίνδυνοι για το έργο που τους έχει ανατεθεί.

Για το Δ/Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μ. Καστανάκης
Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μ. Μαρκάτος

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπάνιο έγχρωμο βίντεο – ντοκουμέντο με τον Κισαμίτη σπουδαίο βιολιστή Νικόλαο Χάρχαλη

Ο Νικόλαος Χάρχαλης (πραγματικό όνομα Νικόλαος Χαρχαλάκης) (1884-1974) γεννήθηκε...

Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ 3.000 “ιδιοκτήτες” για επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ

Στο πλαίσιο των διασταυρώσεων, που πραγματοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή...

Η σοκολάτα μπορεί να εξαφανιστεί μέχρι το 2050 – Υπάρχει υποκατάστατο;

Η σοκολάτα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα «κλιματικό βαρόμετρο», καθώς τα ακραία καιρικά...