20.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Ο καιρός στην Κρήτη: Δε… φεύγει το καλοκαίρι – Τριήμερο με λιακάδα και βουτιές!

Ημερομηνία:

Θερμοκρασίες που θυμίζουν… καλοκαίρι θα σημειωθούν στην Κρήτη, οι οποίες και θα διαρκέσουν μέχρι και το Σαββατοκύριακο.

Είναι ενδεικτικό πως η θερμοκρασία, σε περιοχές της Μεσαράς (όπως η Γέργερη, ο Λέντας, οι Μοίρες και το Τυμπάκι), τα Σφακιά και τα Φαλάσαρνα θα φτάσει μέχρι και τους 30 °C, ενώ αύριο στην Πρέβελη, θα τους… ξεπεράσει.

Βέβαια, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο (meteo.gr), οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Ελλάδα το Σάββατο και μόνο στα ηπειρωτικά ορεινά και την Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην χώρα την Κυριακή, με τοπικές νεφώσεις το πρωί στα δυτικά. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση, στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός μέχρι την Τετάρτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη με παροδικές νεφώσεις το πρωί στα δυτικά και λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ, την Τρίτη βαθμιαία στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους από το μεσημέρι, την Τετάρτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη με τοπικές μπόρες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Που θα σημειωθούν θερμοκρασίες άνω των 27 °C;

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 28 °C    
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 27 °C    
ΑΜΑΡΙ 28 °C 27 °C  
ΑΝΩ ΒΙΑΝΝΟΣ 27 °C    
ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ 28 °C    
ΑΡΧΑΝΕΣ 27 °C    
ΓΑΖΙ 27 °C    
ΓΑΥΔΟΣ 27 °C 27 °C 28 °C
ΓΕΡΓΕΡΗ 29 °C 30 °C 29 °C
ΖΑΡΟΣ 27 °C 28 °C 28 °C
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 27 °C    
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 27 °C 27 °C 27 °C
ΚΑΝΔΑΝΟΣ 28 °C 27 °C 27 °C
ΚΑΣΤΕΛΛΙ     27 °C
ΚΙΣΣΑΜΟΣ     27 °C
ΚΡΟΥΣΩΝΑΣ 28 °C   27 °C
ΛΕΝΤΑΣ 27 °C 29 °C 30 °C
ΜΑΛΙΑ 27 °C    
ΜΟΙΡΕΣ 28 °C 28 °C 30 °C
ΜΟΥΡΝΙΕΣ     27 °C
ΝΕΑ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ 27 °C    
ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ 29 °C 29 °C 30 °C
ΠΡΕΒΕΛΗ 31 °C 29 °C 29 °C
ΣΠΗΛΙ 29 °C 28 °C 27 °C
ΣΤΑΥΡΑΚΙΑ 27 °C   27 °C
ΣΦΑΚΙΑ 30 °C 30 °C 30 °C
ΤΥΜΠΑΚΙ 27 °C 28 °C 30 °C
ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ     27 °C
ΧΑΝΙΑ     27 °C

neakriti.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...