16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ο Κώστας Γαβράς τιμώμενο πρόσωπο στο 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων – Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου ειδική εκδήλωση

Ημερομηνία:

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, 6-10 το απόγευμα, θα γίνει ειδική εκδήλωση για τον τιμώμενο φιλοξενούμενο του Φεστιβάλ,   με παράλληλη προβολή της ταινίας του «ΑΜΗΝ».

Μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και animation, εκθέσεις, masterclasses, εκδόσεις, πάρτι και πολλές άλλες δράσεις ,περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα του 10ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / ChaniaFilmFestival,  το οποίο θα πραγματοποιηθεί  από την Τετάρτη 19 έως και το Σάββατο 29  Οκτωβρίου 2022, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και online μέσα από το www.chaniafilmfestival.com.

Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς  θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο του 10ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, 6-10 το απόγευμα, θα γίνει ειδική εκδήλωση για τον τιμώμενο φιλοξενούμενο του Φεστιβάλ,   με παράλληλη προβολή της ταινίας του «ΑΜΗΝ».

«ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΠΑΣ» δηλώνει στην αυτοβιογραφία του και με αυτή την προτροπή το φεστιβάλ τον  καλωσορίζει  και τον τιμά.

Συμπληρώνοντας 10 χρόνια παρουσίας το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων καλεί τους φίλους του, για μια ακόμη χρονιά, για να μοιραστεί μαζί τους μοναδικές εμπειρίες.

Ειδικές προβολές, αφιερώματα και ένας πλούσιος κατάλογος ταινιών και εργαστηρίων για την Εκπαιδευτική Κοινότητα.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα το οποίο μπορούν να παρακολουθήσουν οι φίλοι του Φεστιβάλ στο φιλόξενο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, καθημερινά από νωρίς το πρωί έως και αργά το βράδυ. Με τους συντελεστές των ταινιών να είναι μαζί μας να μοιραζόμαστε σκέψεις και εντυπώσεις.

Μέρος του προγράμματος θα είναι διαθέσιμο – τις μέρες του Φεστιβάλ-  σ’ όλη την Ελλάδα διαδικτυακά – σε προστατευμένο περιβάλλον – στο www.chaniafilmfestival.com.

Παράλληλα  μοναδικά εργαστήρια και masterclasses θα υλοποιηθούν σε φυσικό περιβάλλον για τους φίλους του Κινηματογράφου, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης.

Στην 10η διοργάνωσή του, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων απονέμει «βραβεία κοινού» τα οποία υιοθετεί και υποστηρίζει η Fisher.

Οι δράσεις του Φεστιβάλ δεν έχουν οικονομική υποχρέωση για τους συμμετέχοντες.

Το 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων σχεδιάζεται και επαναπροσδιορίζεται με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για την προστασία από τη διάδοση του covid19.

Ειδικοί Καλεσμένοι

"google ad"

Δυο πρόσωπα με ρίζες και στα Χανιά και με μεγάλες διαδρομές στον χώρο του Κινηματογράφου διεθνώς συγκαταλέγονται στους ειδικούς καλεσμένους.

Θόδωρος-Τεό Καλομοιράκης

Γεννήθηκε στα Χανιά και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μπήκε στον κόσμο του Κινηματογράφου σπουδάζοντας παράλληλα στις Σχολές Δοξιάδη και Λυκούργου Σταυράκου. Βρέθηκε με υποτροφία στην Αμερική, όπου άφησε κριτική και σκηνοθεσία για να ξεκινήσει μια καριέρα ζωής, στην κατασκευή Κινηματογράφων και home theater.

Νίκος Καβουκίδης

Εργάστηκε  συστηματικά στη Φίνος Φιλμ σαν βοηθός οπερατέρ και μοντέρ, εκπαιδευόμενος από τον Φίνο και τον Ντίνο Κατσουρίδη.

Ο πολυβραβευμένος Νίκος Καβουκίδης,είναι  από τους τελευταίους μεγάλους κινηματογραφιστές.

Παράλληλα περισσότεροι από 60 σκηνοθέτες και σκηνοθέτριες – απ’ όλο τον κόσμο-  θα βρίσκονται στην αίθουσα για να παρουσιάσουν την δουλειά τους και να συζητήσουν με τους θεατές.

Δεκαοκτώ εκπαιδευτές από τον χώρο του Κινηματογράφου, της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού θα βρεθούν στα Χανιά για μοναδικά εργαστήρια και master classes.

Πρεμιέρα

Το 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, τιμώντας τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και κρατώντας την παράδοση να κάνει πρεμιέρα  με ιστορική ταινία του Ελληνικού Κινηματογράφου, επέλεξε για την πρεμιέρα της 10ης διοργάνωσής του το εμβληματικό «1922» του Νίκου Κούνδουρου.

Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και στην προβολή της θα   τιμήσει με την παρουσία του ο Διευθυντής φωτογραφίας της, Νίκος Καβουκίδης.

Την προβολή στηρίζει η Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Χανίων  «Ο Άγιος Πολύκαρπος»

Ολες οι δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων είναι με Ελεύθερη Είσοδο καιεξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ  σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης, αποτελούν συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, των Δήμων Χανίων και Πλατανιά, της ΚΕΠΠΕΔΗΧ –ΚΑΜ καιτου Πνευματικού Κέντρου Χανίων.

Πραγματοποιούνται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Το πρόγραμμα των ταινιών, καθώς και των παράλληλων δράσεων, αναρτήθηκε στην  ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ  του Φεστιβάλ στην διεύθυνση: https://www.chaniafilmfestival.com  όπου μπορείτε να βρείτε και τον κατάλογο αλλά και το ωρολόγιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ και σε ηλεκτρονική μορφή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...