15.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Ο Μητσοτάκης «παλεύει» για την υστεροφημία του

Ημερομηνία:

Σε μια ακόμα προσπάθεια ωραιοποίησης της πρωθυπουργίας του προχώρησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του «Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της ΝΔ 1990-1993» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε για μια ακόμα φορά πως αν δεν είχε ανατραπεί η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική, ενώ κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου για αλόγιστες παροχές και σπατάλες.
Ο κ. Μητσοτάκης, εξάλλου, πρόβλεψε πως με τους ρυθμούς που βαδίζουμε σήμερα η χώρα δεν θα βουλιάξει αλλά η ανάκαμψη θα αργήσει πολύ να έρθει, προσθέτοντας με νόημα πως δεν είναι σοβαρό να λέμε ότι θα κάνουμε εξυγίανση του Δημοσίου χωρίς απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Στην παρουσίαση του βιβλίου παρευρέθηκαν πολιτικοί, επιχειρηματίες, εκδότες, περισσότεροι από 40 βουλευτές της ΝΔ, οι υπουργοί Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος κι Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου κι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

http://www.koutipandoras.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έμφυλη βία και ποιητική μαρτυρία

της Ζωής Δικταίου Η ποιητική συλλογή «Αύριο, μια Ελένη» ως...