14.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης για τα 19 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου

Ημερομηνία:

Φορο τιμής στον «μεγάλο απόντα» όπως λέει τον Ανδρέα Παπανδρέου αποτίει ο Μιχάλης Καρχιμάκης. 

Γράφει:

«Aποτίουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον Μεγάλο απόντα , στον χαρισματικό εθνικό και λαϊκό ηγέτη με την ανεπανάληπτη ακτινοβολία , στον Άνθρωπο , που οδήγησε τη Δημοκρατική , Προοδευτική Παράταξη σε μια ανεπανάληπτη ελπιδοφόρα και νικηφόρα πορεία και έδωσε με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. νέα πνοή, σιγουριά και νέους ορίζοντες στην Ελλάδα και τους Έλληνες.

Ο πολιτικός των μεγάλων οραμάτων , των ανοιχτών οριζόντων , των λυτρωτικών υπερβάσεων και των δημιουργικών έργων 19 χρόνια δεν είναι πια κοντά μας.

Όμως υπάρχει παντού και ζει μέσα μας γιατί οι ιδέες και το δημιουργικό του έργο έχουν μια διαχρονική αξία , μια ουσιαστική δικαίωση. Γιατί η αναλυτική του σκέψη και οι ρηξικέλευθες προτάσεις του , οι αναζητήσεις και οι προτάσεις του , οι βασικές επιλογές και προτεραιότητες του , ήταν πάντα μπροστά από την εποχή τους και μπορούσαν κάθε φορά να συγκινούν , να συνεγείρουν και να δονούν τις Λαϊκές Δυνάμεις και κυρίως τις Νέες Γενιές .

Η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού , εκατομμύρια Έλληνες Πολίτες , άνδρες, γυναίκες και νέοι αγάπησαν και πίστεψαν το δικό τους ΑΝΔΡΕΑ. Ταυτίστηκαν μαζί του γιατί οι ίδιοι ένιωσαν στο πρόσωπο του , μια απελευθέρωση και μια ανάταση , μια αξιοπρέπεια και μια υπερηφάνεια , μια ευαισθησία και μια φροντίδα , μια προστασία και μια ανθρωπιά.

Γιατί έζησαν καλύτερες μέρες με ελευθερίες , με δικαιώματα , με Δημοκρατία , Ανάπτυξη καιΕυημερία , με Ασφάλεια και Ειρήνη , με Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη.

Γιατί ένιωθαν σίγουροι για τη νέα εποχή , για τους νέους ορίζοντες και για τους νέους δρόμους της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη των Λαών και μέσα σε ένα ειρηνικό και πιο δίκαιο κόσμο.

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ζει μέσα μας και μέσα από όλους μας , γιατί τα μηνύματά του είχαν αντίκρισμα αλήθειας. Ήταν συνυφασμένα με τη ζωή του , με την αυθεντικότητα , τη λαϊκότητα του .

Ο κάθε Έλληνας έχει τα δικά του βιώματα , τη δική του θύμηση, τους δικούς του μύθους και τις δικές του αλήθειες για τον δικό του ΑΝΔΡΕΑ , για τον ανθρώπινο , τον γήινο , τον οικείο , τον ανοιχτό και συναισθηματικό Μεγάλο Πολιτικό , με την ευγένεια του , με την έμφυτη λαϊκότητα του , με τις αυθεντικές του εκφράσεις.

19 χρόνια ο ΑΝΔΡΕΑΣ δεν είναι πια κοντά μας , δεν είναι πια μαζί μας. Και όμως υπάρχει παντού. Ζει και θα ζει για πάντα με όλα όσα επαγγέλθηκε , συμβόλισε και δημιούργησε στις σκέψεις , στην καρδιά , στις μνήμες , στα όνειρα στις αφηγήσεις , στις αξιολογήσεις και στα συναισθήματα του Ελληνικού Λαού και του κάθε Έλληνα».

newpost.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...