17.6 C
Chania
Τρίτη, 19 Μαΐου, 2026

Ο Μπάιντεν ζητά έλεγχο στα social media εις το όνομα της παραπληροφόρησης: “Πώς να περιμένουμε από τα παιδιά να μπορέσουν να καταλάβουν τι είναι αυτό που διακυβεύεται;”

Ημερομηνία:

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες, Παρασκευή (4/11) πως, αγοράζοντας το Twitter, ο Έλον Μασκ αγόρασε μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης η οποία διασπείρει ψεύδη σε όλο τον κόσμο.

Το Twitter απέλυσε χθες το μισό εργατικό δυναμικό του, αλλά υποστήριξε πως οι περικοπές ήταν μικρότερες στην ομάδα που είναι υπεύθυνη για την πρόληψη της διάδοσης παραπληροφόρησης.

Ο Μπάιντεν δήλωσε στη διάρκεια εκδήλωσης για συγκέντρωση χρηματικών δωρεών: «Και τώρα αυτό για το οποίο όλοι ανησυχουμε: ο Έλον Μασκ βγαίνει και αγοράζει εξοπλισμό που στέλνει και διασπείρει ψέματα σε όλο τον κόσμο… Δεν υπάρχουν πια στην Αμερική συντάκτες που να ελέγχουν αυτά που γράφονται. Δεν υπάρχουν. Πώς να περιμένουμε από τα παιδιά να μπορέσουν να καταλάβουν τι είναι αυτό που διακυβεύεται;»

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ είχε δηλώσει νωρίτερα στους δημοσιογράφους ότι ο Μπάιντεν είναι πεπεισμένος για την ανάγκη να περιοριστούν η ρητορική μίσους και η παραπληροφόρηση.

«Αυτή η πεποίθηση επεκτείνεται στο Twitter, επεκτείνεται στο Facebook και σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπου οι χρήστες μπορούν να διαδίδουν παραπληροφόρηση», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Ο Μασκ έχει υποσχεθεί να αποκαταστήσει την ελευθερία του λόγου και ταυτόχρονα να εμποδίσει το Twitter να μετατραπεί σε «τοπίο κόλασης». Ωστόσο μείζονες διαφημιστικές εταιρείες εξέφραζαν επί μήνες ανησυχίες σχετικά με την εξαγορά του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολάκης κατά ΝΔ για τα κομματικά δάνεια: «Στρίβει δια του αρραβώνος» η κυβέρνηση

Ο Παύλος Πολάκης κατήγγειλε στη Βουλή ότι η ΝΔ αποφεύγει να απαντήσει για τα δάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ύψους 1 δισ. ευρώ. Επίκαιρη ερώτηση για το σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ και τις εγγυήσεις 23 δισ.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ηλικιωμένος εγγυητής χρέους 270.000 ευρώ – Η παρέμβαση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ηλικιωμένος εγγυητής χρέους 270.000 ευρώ σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά από εξώδικο της Do Value. Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης προτείνει οικειοθελή πτώχευση.

Ομιλία Στρατηγού Χαράλαμπου Λαλούση για τη Μάχη της Κρήτης στα Χανιά

Ομιλία του Στρατηγού ε.α. Χαράλαμπου Λαλούση για τη Μάχη της Κρήτης στις 20 Μαΐου 2026 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Έκθεση ιστορικών κειμηλίων Στέλιου Τριπαλιτάκη.