15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Βίντεο με τη χαμηλή πτήση του F16 Block στα Χανιά – Τι λένε οι κανονισμοί

Ημερομηνία:

Οι Έλληνες πιλότες είναι οι καλύτεροι στον κόσμο, όμως είναι πράγματι αναγκαίο να κάνουν επίδειξη των δυνατοτήτων τους τόσο χαμηλά μέσα σε κατοικημένες περιοχες;

Με αφορμη τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελου Μιχαήλ στις 8 Νοεμβρίου έγινε επίδειξη στα Χανιά με πτήση αεροσκάφους F16 Block 52+ της ομάδας «ΖΕΥΣ» της 115 Πτέρυγας Μάχης πάνω από την πόλη των Χανίων και κυρίως την Παλιά Πόλη των Χανίων, όμως αυτή τη φορά ο πιλότος… το παράκανε.

Ο σίγουρα ικανός πιλοτος μας, όπως φαίνεται και σε βίντεο που έστειλε αναγνώστης της εφημερίδας μας, έξυσε τις κορυφές των πολυκατοικιών. Προφανώς και η ένταση του θορύβου από την επίδειξη οφειλόταν και στο πόσο χαμηλή ήταν η πτήση.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τους κοινους κανόνες πτήσεων που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το κατώτερο όριο πτήσεων σε σχέση με το οποιοδήποτε εμπόδιο πρέπει να είναι τα 150 μέτρα, εκτός αν υπάρχει ειδική άδεια, δηλαδή όταν προσγειώνεται ή απογειώνεται αεροσκάφος. Όταν αεροσκάφη πετούν πάνω από κατοικημένες περιοχές πρέπει να πετούν αρκετά υψηλότερα ώστε στο ενδεχόμενο μίας μηχανικής βλάβης να μπορει να προγειωθεί με ασφάλεια και δίχως να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ως εκ τούτου το όριο που τίθεται είναι τα 300 μέτρα

Να σημειωθεί ότι το όριο πτήσεων πάνω από κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα  και με τους κανονισμούς της Πολεμικής Αεροπορίας, είναι τα 1.000 πόδια (περίπου 300 μέτρα) και απαγορεύονται οι επικίνδυνοι ελιγμοί. Τίποτα από όλα αυτά δεν ίσχυσε στην προκειμένη περίπτωση.

Όλοι τιμούμε τους πιλότους μας και ο εορτασμός είναι αναγκαίος, όλοι γνωρίζουμε ότι οι πιλότοι μας είναι εξόχως ικανοι, ότι η απειλή της Τουρκίας είναι υπαρκτή, όμως αυτό δεν αναιρεί την ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας. Ειδικά πάνω από κατοικημένες περιοχές.

Δείτε το βίντεο που στάλθηκε στην εφημερίδα μας με τη χαμηλή πτήση του αεροσκάφους:

[/video]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ