18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Σαμαράς, αλλά και Δένδιας και Γεωργιάδης και Παπαχελάς και Λαζόπουλος στη λίστα αυτών που παρακολουθούσε το Μαξίμου – Τι λέει η κυβέρνηση

Ημερομηνία:

Στη δημοσιότητα φέρνει η κυριακάτικη εφημερίδα Docυmento λίστα με ονόματα πολιτικών και δημοσιογράφων που φέρονται να έπεσαν θύματα παρακολούθησης από το Predator. Σαμαράς, Δένδιας, Χρυσοχοΐδης μεταξύ (πολλών) άλλων.

Σε μια δύσκολη συγκυρία για την κυβέρνηση, με την ακρίβεια εκτός ελέγχου και την υπόθεση Πάτση να πλήττουν την εικόνα της και να δημιουργούν συνθήκες εκτεταμένης φθοράς (που θα γιγαντωθεί αν οι εκλογές γίνουν σε 6 μήνες), νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών κλονίζουν το Μαξίμου.

Την ίδια στιγμή η επιλογή της κυβέρνησης να παίξει με το παρακράτος επι μακρόν, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι τα αντιδημοκρατικά παιχνίδια με τη φωτιά, τελικά τιμωρούν και όσους νομίζουν ότι τα ελέγχουν.

Η κυριακάτικη εφημερίδα Documento (κυκλοφορεί την Κυριακή 06/11), φέρνει στη δημοσιότητα λίστα με ονόματα υπουργών, πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων προσώπων του δημοσίου βίου, που φέρονται να έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης από το Predator, το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης που έχει συνδεθεί με το Μαξίμου και με την ΕΥΠ παρά τις επίσημες κυβερνητικές διαψεύσεις.

Στα ονόματα περιλαμβάνονται εκτός από τις γνωστές περιπτώσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη, μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αλλά και υπουργοί της κυβέρνησης και φυσικά αντίπαλοί της.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας

Υποκλοπές: Οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι που παρακολουθούσε το Μαξίμου - Συνθήκες βούρκου μέχρι τις εκλογές

Η λίστα με τα ονόματα που δημοσιοποίησε το Documento

Αντώνης Σαμαράς (πρώην πρωθυπουργός)

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη)

Νίκος Δένδιας (υπουργός Εξωτερικών)

Ολγα Γεροβασίλη (πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη)

Χρήστος Σπίρτζης (πρώην υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων)

Αδωνις Γεωργιάδης (υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων)

Ευγενία Μανωλίδου (σύζυγος Γεωργιάδη)

"google ad"

Βασίλης Κικίλιας (πρώην υπουργός Υγείας)

Τζένη Μπαλατσινού (σύζυγος Κικίλια)

Ολγα Κεφαλογιάννη (βουλευτής ΝΔ, πρώην υπουργός Τουρισμού)

Αλέξης Παπαχελάς (διευθυντής «Καθημερινής»)

Λάκης Λαζόπουλος (ηθοποιός)

Αλέξανδρος Διακόπουλος (πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας της Ελλάδας)

Νίκος Χαρδαλιάς (υφυπουργός Εθνικής Αμυνας)

Χρήστος Σταϊκούρας (υπουργός Οικονομικών)

Κωστής Χατζηδάκης (υπουργόςΕργασίας)

Πόπη Καλαϊτζή (σύζυγος Χατζηδάκη)

Αριστοτελία Πελώνη (εξωκοινοβουλευτική αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος)

Γιώργος Πατούλης (περιφερειάρχης Αττικής)

Μαρίνα Πατούλη (σύζυγοςΠατούλη)

Δημήτρης Αβραμόπουλος (πρώην υπουργός Υγείας)

Αλέξης Πατέλης (επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού)

Νίκος Ανδρουλάκης (πρόεδρος ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής)

Θόδωρος Καρυπίδης (πρόεδρος ΠΑΕ Αρης, επιχειρηματίας)

Ειρήνη Καρυπίδη (επιχειρηματίας, αδερφή Καρυπίδη)

Γιάννης Κουρτάκης (εκδότης εφημερίδας «Παραπολιτικά»)

Πάνος Κυριακόπουλος (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Star)

Παναγιώτης Μπόμης (διευθύνων σύμβουλος DPG Digital Media)

Παναγιώτης Αρκουμανέας (πρώην πρόεδρος ΕΟΔΥ)

Εύα Αντωνοπούλου (σύζυγος Αρκουμανέα, δημοσιογράφος)

Γιάννης Ραχωβίτσας (υπαρχηγός του Αστυνομικού Σώματος)

Αντώνης Δελλατόλας (δημοσιογράφος)

Θανάσης Κουκάκης (δημοσιογράφος)

Τι θα ακολουθήσει

Γίνεται αντιληπτό ότι η δημοσιοποίηση λίστας ονομάτων θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου, καθώς όπως φαίνεται ο μηχανισμός που είχε στηθεί στο Μαξίμου είχε στοχεύσει και σε δικούς του πολιτικούς και παράγοντες με στόχο να τους ελέγχει απόλυτα.

Όσοι “γαλάζιοι” πολιτικοί και υπουργοί βρίσκονται στη λίστα, ρωτήθηκαν από το Documento, αποφεύγοντας να απαντήσουν επί της ουσίας, ωστόσο θα έχει ενδιαφέρον η όποια αντίδρασή τους τις επόμενες μέρες.

Ενδιαφέρον θα έχει βεβαίως και το πολιτικό αποτέλεσμα των αντιδράσεων καθώς η κυβέρνηση έχει μεν διακηρυγμένο στόχο διεξαγωγής των εκλογών την Άνοιξη, ωστόσο ανοίγεται και ένας δρόμος επίσπευσης με την επίκληση τοξικού κλίματος, ώστε να αποφύγει την μετρήσιμη και σίγουρη φθορά των επόμενων μηνών.

Οικονόμου για λίστα παρακολουθήσεων: Ατεκμηρίωτη, αλλά πρέπει να διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη

Απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας “Documento”, το οποίο δημοσιεύει λίστα με ονόματα υπουργών, συζύγων υπουργών, δημοσιογράφων, πρώην πολιτικών αρχηγών, στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άλλων προσωπικοτήτων που παρακολουθούνταν μέσω του παράνομου λογισμικού Predator, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γιάννης Οικονόμου τονίζει πως όσα αναφέρονται στην εφημερίδα «χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα από την ελληνική Δικαιοσύνη», τα χαρακτηρίζει ωστόσο ατεκμηρίωτα, καθώς «απουσιάζουν τα στοιχεία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Όσα αναφέρονται στην εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες Αρχές και ιδιαίτερα από την ελληνική Δικαιοσύνη παρότι δεν προκύπτει καμία τεκμηρίωση του δημοσιεύματος.

Πλεονάζουν οι αφηγήσεις, απουσιάζουν τα στοιχεία.

Όταν διατυπώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί, δύο βασικά ερωτήματα που τίθενται είναι ποιος τους λέει και ποιος είναι ο σκοπός του.

  • Ο εθνικός συκοφάντης, ο άνθρωπος που έχει ξεπεράσει σε φαντασία και επινοητικότητα ακόμα και τους μεγαλύτερους παραμυθάδες. Αυτός που η θεματολογία και η προσέγγισή του ταυτίζεται με τον εθνικό οχετό (την εφημερίδα Μακελειό). Εκείνος που οι «αποκαλύψεις» του προαναγγέλλονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Και τέλος, αυτός που εμπλέκεται στην χρηματοδότηση με ρωσικά κεφάλαια τηλεοπτικού δικτύου στην χώρα μας, προφανώς δεν έχει καμία εγγύηση αξιοπιστίας.
  • Στο ποιο σκοπό εξυπηρετεί, όταν χωρίς το παραμικρό στοιχείο αποδίδει στον Πρωθυπουργό την φαιδρή κατηγορία ότι παρακολουθούσε υπουργούς του, τις συζύγους τους, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και πολιτικούς αντιπάλους τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: επιχειρεί να πλήξει την κυβέρνηση, να δημιουργήσει πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία, να ωφελήσει εκείνους τους οποίους υπηρετεί αφοσιωμένα και να βάλει νερό στο μύλο κέντρων που έχουν ενοχληθεί από την Κυβέρνηση και δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για την σταθερότητα και την ασφάλεια που έχει επιτύχει η Ελλάδα. Κέντρα που θα προτιμούσαν μια άλλη κυβέρνηση, πιο βολική, και έναν άλλο πρωθυπουργό, αδύναμο και ελέγξιμο.

Λογισμικά παρακολούθησης υπάρχουν στην Ελλάδα όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά δεν τα αγόρασε και δεν τα χρησιμοποιεί καμία δημόσια αρχή. Η Κυβέρνηση έχει επιδιώξει από την πρώτη στιγμή την διερεύνηση της υπόθεσης αυτής και βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτή δικαστική έρευνα. Ταυτόχρονα είναι έτοιμη η δριμεία θεσμική αντίδραση της Κυβέρνησης στο φαινόμενο αυτό, το οποίο δημιουργεί εθνικούς κινδύνους και χρησιμοποιείται από όσους επιδιώκουν την ανωμαλία και την αναταραχή, σε μια κρίσιμη μάλιστα συγκυρία, σε κάθε επίπεδο. Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην καθολική απαγόρευση της εμπορίας τους, πράξη που θα καταστήσει την Ελλάδα την πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύεται η κυκλοφορία κακόβουλων λογισμικών στην επικράτεια της.

Η ελληνική πολιτεία θα αξιολογήσει κάθε πτυχή του ζητήματος αυτού. Κανένας τυφλοπόντικας δεν θα μείνει κρυμμένος».

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...