16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ο μπατζανάκης του Ρουπακιά: Επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, «σκληρός» ακροδεξιός και μισεί τους μετανάστες

Ημερομηνία:

Νέα στοιχεία προκύπτουν μετά την ομολογία της συζύγου του Γιώργου Ρουπακιά, η οποία παραδέχθηκε πως ο σύζυγος της, της ζήτησε να απομακρύνει όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία, εκείνη ωστόσο τα πήγε στο σπίτι του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργου Πατέλη.Ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης, φέρεται να έχει παντρευτεί την αδερφή της συζύγου του Γιώργου Ρουπακιά και θεωρείται ένα από τα πιο «σκληρά» στελέχη της Χρυσής Αυγής, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος. Μάλιστα, είχε κατέβει υποψήφιος βουλευτής με την Χρυσή Αυγή.

Η σχέση του με την υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διαπιστωθεί εάν είχε κάποιο ρόλο στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ωστόσο σύμφωνα με την σύζυγο του Γιώργου Ρουπακιά, μετά το τηλεφώνημα του συζύγου της έδωσε στον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής διάφορα στοιχεία τα οποία αποδείκνυαν τη σχέση του συζύγου της με την Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα μάλιστα με την Καθημερινή, το ενδεχόμενο άσκησης δίωξης κατά της συζύγου του δράστη αλλά και της συζύγου του προέδρου της Τ.Ο., για ψευδορκία.

Ποιος είναι ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια

Ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ονομάζεται Γιώργος Πατέλης και σε συνέντευξη του σε εθνικιστική ιστοσελια, είχε αποκαλύψει μερικές από τις πτυχές της ιδεολογίας του.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που του είχε γίνει για το πως μπορεί να επεκταθεί η Χρυσή Αυγή σε μια περιοχή όπως η Νίκαια, στην οποία η Αριστερά είχε σταθερά μεγάλα ποσοστά, ο Γιώργος Πατέλης απάντησε: «Κόκκινη περιοχή η Νίκαια; Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Η Νίκαια είναι μια βασανισμένη περιοχή, ήταν είναι και θα είναι λαϊκή περιοχή με τον απλό κόσμο της. Η Νίκαια είναι η περιοχή που μεγάλωσα και πέρασα τα παιδικά μου χρόνια όποτε έχει και συναισθηματική αξία για έμενα. Δεν μπορώ να βλέπω την περιοχή όπου έζησα όλα μου τα χρόνια να είναι στο επίκεντρο της άθλιας διαχείρισης τόσο στον κόσμο όσο και στην εγκατάλειψη της από τους πολιτικούς».

Από τα πιστεύω του βέβαια, δεν θα μπορούσε να λείπει και η ξενοφοβία καθώς στη συνέντευξη που είχε δώσει τότε στην εθνικιστική ιστοσελίδα elnews έλεγε για τους μεταναστες: «Το θέμα λαθρομετανάστευση είναι μεγάλο κεφαλαίο και πρέπει να κλείσει άμεσα. Σε λίγα χρόνια θα είμαστε μειονότητα στην ίδια μας την χώρα. Τα τελευταία 10 χρόνια αν παρατηρήσουμε, που έχει γίνει και το μεγάλο μπαμ με χιλιάδες λαθρομετανάστες να εισρέουν στην χώρα μας,έχουν έρθει μαζί και αρρώστιες που ποτέ δεν είχαμε δει στην Ελλάδα αλλά και αρρώστιες οι οποίες είχαν εξαφανιστεί χρόνια πριν. Ακόμα ενα μεγάλο θέμα, το παρεμπόριο. Όσο και να φαίνεται περίεργο σε μερικούς, επηρρεάζει κατά πολύ την ανεργία. Για την εγκληματικότητα νομίζω πως δεν θα έπρεπε να μιλήσουμε, είναι χιλιάδες τα καθημερινά εγκλήματα που διαπράττονται στον Έλληνα πολίτη, πολλές είναι και οι περιπτώσεις φόνων αλλά και βαριά τραυματισμένων. Αν υπάρχει λύση; Και βέβαια υπάρχει λύση και είναι μια, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ. Τα λόγια μας δεν είναι λόγια πολιτκών αλλά απλών Ελλήνων που θέλουν πίσω την Ελλάδα».

Η πλήρης επιβεβαίωση ότι ο Γιώργος Πατέλης ακολουθεί πλήρως την «γραμμή Μιχαλολιάκου», φαίνεται και από τις θέσεις του σχετικά με τον ναζισμό, τον εθνικισμό και τον χαιρετισμό που έχει υιοθετήσει το ακροδεξιό κόμμα, θέσεις οι οποίες είναι πανομοιότυπες με αυτά που έχει πει κατά καιρούς ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος:

«Πολλοί θα έπρεπε να αναλογιστούν και να σκεφτούν οτι η Ελλάδα μας είναι στο χείλος του γκρεμο, θα ήταν καλύτερο να αφήσουν την προπαγάνδα τους στην άκρη. Για να καταλάβω και εγώ, είναι κάποιος ναζί και φασίστας επειδή αγαπάει την πατρίδα του; Είναι κάποιος ναζί και φασίστας επειδή θέλει την Ελλάδα στους Έλληνες; Είναι κάποιος ναζί και φασίστας επειδή θέλει η οικογένειά του να κοιμάται με ασφάλεια; Είναι κάποιος ναζί επειδή θέλει η χώρα του να είναι παραγωγική και όχι το τσιφλίκι του κάθε λαμογιού; Είναι κάποιος ναζί και φασίστας επειδή… επειδή… επειδή… Θα μπορούσα να πω πολλά άλλα δεν φτάνουν δυο εβδομάδες! Καλείται κάθε Έλληνας να έρχεται στις ώρες λειτουργίας στα γραφεία μας ανά την Ελλάδα για να δει αν μέσα εκεί βρίσκονται ναζί και φασίστες. Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να αναλύσω το τι κρύβουνε μερικοί στα μυαλά τους και βγάζουν πάντα χολή. Σβάστιγκα: θα έπρεπε να έχει κάποιος 60 βαθμούς μυωπία για να μην βλέπει οτι το σύμβολο της Χρυσής Αυγής είναι ο Μαίανδρος, ένα αρχαίο Ελληνικό σύμβολο».

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...