19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποιεί ότι ο κόσμος θα «ανατιναχτεί» υπό τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν: “Ο κόσμος θα γίνει κομμάτια, έχουμε ηλίθιους ανθρώπους που διοικούν τη χώρα μας”

Ημερομηνία:

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επέκρινε τον Τζο Μπάιντεν για τη διαχείριση των διεθνών σχέσεων λέγοντας ότι χωρίς «έξυπνη ηγεσία» ο κόσμος θα «ανατιναχθεί».

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε μια αυστηρή προειδοποίηση για το μέλλον του κόσμου σε μια εκρηκτική συνέντευξη στον παρουσιαστή του Sky News Australia, Piers Morgan.

Ο κ. Τραμπ εμφανίστηκε στο πρώτο επεισόδιο της νέας εκπομπής της Morgan, Piers Morgan Uncensored, στο Sky News Australia την Τρίτη.

Ο επιχειρηματίας που έγινε πολιτικός προειδοποίησε ότι αν δεν υπάρξει αλλαγή ηγεσίας γρήγορα στις ΗΠΑ, δεν θα υπάρχει «κόσμος» επειδή θα έχει “ανατιναχθεί”.

«Η χώρα μας βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Κάτι πρέπει να συμβεί και αν δεν συμβεί και αν δεν έχουμε έξυπνη ηγεσία, θα καταλήξετε χωρίς κόσμο», είπε.

«Ο κόσμος θα γίνει κομμάτια, έχουμε ηλίθιους ανθρώπους που διοικούν τη χώρα μας. Ο κόσμος θα γίνει κομμάτια».

Στην συνέντευξη, ο Τραμπ περιέγραψε επίσης πώς η διαχείριση των σχέσεων με τη Ρωσία από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επέτρεψε την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

«Πιστεύω ότι αν αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι έξυπνοι – και δεν είναι, οι ηγέτες μας δεν είναι έξυπνοι – αν δεν είναι έξυπνοι, θα καταλήξουμε με έναν πυρηνικό πόλεμο. Αυτή είναι μόνο η αρχή και το είχα προβλέψει», είπε ο Τραμπ στην Morgan.

“Τώρα, δεν χρειάζεται να συμβεί, δεν πρέπει να συμβεί, αλλά αν ο λαός μας δεν είναι έξυπνος, θα καταλήξουμε με έναν πυρηνικό πόλεμο.”

«Νομίζω ότι τον αντιμετωπίζουν λάθος. Νομίζω ότι αυτό που λένε είναι σχεδόν σαν να μιλούν με φόβο και δεν καταλαβαίνουν ότι έχουμε μόνο ένα όπλο που θα κατέστρεφε τα πάντα».

Ο πρώην πρόεδρος συνέχισε να προειδοποιεί για τον ήπιο χειρισμό των διεθνών σχέσεων, λέγοντας ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του αντιμετώπισε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και διασφάλισε ότι δεν χρησιμοποιούσε τον στρατό του για να εκφοβίσει άλλα έθνη.

«Τον αντιμετώπισα δια διαλόγου (τον Κιμ Γιονγκ-Ουν). Ξέρετε ότι μου είπε «έχω ένα κόκκινο κουμπί στο γραφείο μου», που σημαίνει πυρηνικό κουμπί», θυμάται ο Τραμπ.

«Είπα «εχω κι εγώ ένα κόκκινο κουμπί στο γραφείο μου, αλλά είναι μεγαλύτερο και πιο δυνατό από το δικό σου και το δικό μου δουλεύει» και μου είπε «ουάου, κανείς δεν μας μίλησε ποτέ έτσι» και μου είχαν ασκήσει στις ΗΠΑ εντονότατη κριτική για όσα είχα πει.

Ο Τραμπ είπε ότι ήταν οι συζητήσεις του με τον Πρόεδρο Πούτιν και τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ που διασφάλισαν ότι τα δύο έθνη θα κρατηθούν σε απόσταση.

"google ad"

«Του είπα (του Πούτιν) ποια θα ήταν η απάντησή μας (αν εισέβαλαν στην Ουκρανία) και η απάντησή του ήταν «αλήθεια;» και είπα «πραγματικά» και αν με πίστευε, καλώς, αλλά αν με πίστευε έστω μόνο στο 5% θα έλεγε ότι δεν θα το κάνω ποτέ», είπε.

«Είπα ότι θα απαντήσουμε πολύ σθεναρά αν το κάνετε αυτό (και) είπα επίσης στον Πρόεδρο Xi μην πάτε στην Ταϊβάν γιατί θα υπάρξει μια πολύ ισχυρή απάντηση και και οι δύο κατάλαβαν ότι και οι δύο είχαν την ίδια αντίδραση – «αλήθεια;, αλήθεια;» – και είπα «ναι, αλήθεια».

Ο πρώην ηγέτης των ΗΠΑ κατηγόρησε τον διάδοχό του Τζο Μπάιντεν ότι δείχνει κατώτερος από τον Ρώσο Πρόεδρο, ο οποίος έχει επανειλημμένα επισημάνει τις πυρηνικές δυνατότητες της χώρας του τη στιγμή όπου η εισβολή του στην Ουκρανία ξεπερνά το όριο των 60 ημερών.

“Ο Πούτιν χρησιμοποιεί τη λέξη που ξεκινά με “Π”. Εγώ την αποκαλώ “Π λέξη”. Χρησιμοποιεί τη “Π λέξη”, την πυρηνική λέξη όλη την ώρα”, είπε ο Τραμπ στη Μόργκαν.

“Αυτό απαγορεύεται, δεν θα έπρεπε να το κάνει αυτό. Το χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση.”

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Μπάιντεν, φοβούνταν πολύ τον Πούτιν για να τον βάλουν στο στόχαστρο για την επιθετική του ρητορική.

“Όλοι είναι τόσο φοβισμένοι, τόσο φοβισμένοι, τόσο φοβισμένοι. Και καθώς φοβούνται το χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο. Γι’ αυτό κάνει τα πράγματα που κάνει αυτή τη στιγμή”, είπε ο Τραμπ.

“Το κάνει γιατί πιστεύει ότι κανείς δεν θα μας επιτεθεί ποτέ. Επειδή είναι όλοι ανόητοι και φοβούνται να μιλήσουν.”

Το ζευγάρι συζήτησε μια σειρά θεμάτων, από τους βασιλικούς ηγέτες μέχρι την ήττα του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2020 έως την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.

Ο κ. Τραμπ υποστήριξε ότι έπεσε θύμα «νοθεμένων» εκλογών τις οποίες είπε ότι αν κέρδιζε θα είχε σταματήσει την ουκρανική σύγκρουση.

«Θα σας πω τι πραγματικά πιστεύω. Δεν είναι κρίμα που όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας νοθευμένων εκλογών, γιατί αν οι εκλογές μας δεν ήταν νοθευμένες δεν θα είχατε κανέναν νεκρό», είπε.

Ο Μόργκαν πίεσε τον πρώην πρόεδρο εάν σκεφτόταν να είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές του 2024. Ο Τραμπ αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο άλλης υποψηφιότητας.

Ωστόσο, ο κ. Τραμπ έβαλε στο στόχαστρο τον Πρόεδρο Μπάιντεν λέγοντας ότι ο καθένας θα μπορούσε να τον νικήσει σε εκλογές, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι επί του παρόντος ένα «χάος» υπό την ηγεσία του.

«Η χώρα μας είναι ένα χάος, η χώρα μας δεν έχει γίνει ποτέ αποδέκτης τέτοιας ασέβειας, τα σύνορά μας δεν ήταν ποτέ τόσο ανοιχτά, δεν είχαμε ποτέ πληθωρισμό εδώ και 44 χρόνια όπως έχουμε σήμερα», είπε.

 

skynews.com.au

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...