22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή ξανά το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και καταγγέλλει τη δράση του γερμανού πρέσβη για το εν λόγω ζήτημα

Ημερομηνία:

Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων έφερε ξανά στη Βουλή  σήμερα 19/9/2013  ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Τομεάρχης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου και επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» Νότης Μαριάς με γραπτή ερώτησή του λίγες μόνο ημέρες μετά τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της περιοχής της Βιάννου. Μάλιστα στην γραπτή του ερώτηση ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει  τη δράση του γερμανού πρέσβη σε σχέση με το ζήτημα αυτό.«Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο Νότης Μαριάς από δημοσιεύματα αλλά και καταγγελίες προκύπτει ότι ο πρέσβης της Ο.Δ. της Γερμανίας στην Ελλάδα «περιφέρεται από χωρίου εις χωρίον» επισκεπτόμενος δημάρχους και άλλους φορείς μαρτυρικών πόλεων και χωριών προσπαθώντας με διάφορα μέσα «να φτιάξει κλίμα» υπέρ της Ο.Δ. της Γερμανίας σε σχέση με τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις και τις διεκδικήσεις των αποζημιώσεων των συγγενών των θυμάτων που εκτέλεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Αποκορύφωμα μάλιστα της ως άνω προκλητικής συμπεριφοράς του Γερμανού πρέσβη αποτέλεσε η επίσκεψή του στη μαρτυρική Βιάννο την επομένη της ημέρας τιμής και μνήμης για τα 70 χρόνια από το ολοκαύτωμα της περιοχής της Βιάννου. Για το λόγο αυτό ζητά να ενημερωθεί αν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Βενιζέλος γνωρίζει την εν λόγω δράση των στελεχών της  γερμανικής πρεσβείας που κινούνται  πλέον στα όρια της νομιμότητας και αν ναι τι μέτρα προτίθεται να λάβει.

Ειδικότερα στην γραπτή του ερώτηση ο Νότης Μαριάς επισημαίνει σε σχέση με τις γερμανικές αποζημιώσεις  ότι  αν και παρήλθαν 6 μήνες από τη διαβίβαση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους της Έκθεσης της Ομάδας Εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την έρευνα των αρχείων που αναφέρονται στον Α΄ και  Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δεν έχει υποβάλει ακόμη τη σχετική γνωμοδότηση του για τις νομικές ενέργειες που απαιτούνται εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας για την αποτελεσματική διεκδίκηση της άμεσης καταβολής όλων των οφειλών της Ο. Δ. Γερμανίας προς την πατρίδα μας που αφορούν στις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις, στο Κατοχικό Δάνειο, στις αποζημιώσεις συγγενών των θυμάτων, στην επιστροφή κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών κλπ.

Τέλος ζητά από τον κ. Βενιζέλο να απαντήσει σε ποιες πολιτικές, θεσμικές και νομικές ενέργειες προτίθεται να  προβεί  για την αποτελεσματική διεκδίκηση όλων των οφειλών της Ο.Δ. Γερμανίας προς την πατρίδα μας και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταγραφή των αγροτικών προβιομηχανικών εγκαταστάσεων της Βενετοκρατίας στον Δήμο Αποκορώνου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, στο Δημαρχείο Αποκορώνου,...

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...