15.8 C
Chania
Tuesday, May 28, 2024

Ο Παπακωνσταντίνου στα άδυτα της λέσχης Μπίλντερμπεργκ

Ημερομηνία:

Στο βιβλίο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με τίτλο “game over”, που ήδη κυκλοφορεί ο πρώην υπουργός των Οικονομικών περιγράφει την πρόσκληση που δέχτηκε να παραβρεθεί στη συνάντηση της λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου περιγράφει το τελετουργικό που ακολουθήθηκε σε μια συνάντηση της ισχυρότερηςλέσχης του πλανήτη που σύμφωνα μ τις δοξασίες που κυκλοφορούν αποφασίσει για το μέλλον του κόσμου και ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις. Η συνάντηση που περιγράφει ο πρώην υπουργός έγινε στην Ισπανία το καλοκαίρι του 2010.

Σύμφωνα με τον κύριο Παπακωνσταντίνου οι διοργανωτές επιθυμούσαν να ακούσουν από πρώτο χέρι τα δεδομένα για την ελληνική οικονομία καθώς η ελληνική κρίση ήταν το κορυφαίο θέμα εκείνη την εποχή στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Ο πρώην υπουργός περιγράφει πως αμέσως μόλις αποδέχτηκε την πρόσκληση στο γραφείο του έφτασε ένας μπλε φάκελος μια λίστα με τους 150 συμμετέχοντες στη συνάντηση.

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου περιγράφει πως έφτασε στη Βαρκελώνη, Παρασκευή και εκεί τον περίμενε μια μαύρη λιμουζίνα η οποία τον μετέφερε σε ένα εκπληκτικό ξενοδοχείο το οποίο είναι χτισμένο σε ένα λόφο πάνω από την πόλη Σιτγκες. Στο βιβλίο του αναφέρει ο κύριος Παπακωνσταντίνου:

“θα απογοητεύσω τους κάθε λογής συνωμοσιολόγους. Δεν διαπίστωσα να πάρθηκαν συνταρακτικές αποφάσειςπου θα άλλαζαν τον κόσμο. Αλλά με μια ατζέντα που ξεκινούσε με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και τα ζητήματα διεθνούς ασφάλειας ,περνούσε από την κρίση του ευρώ και κατέληγε στην αυξανόμενη επιρροή της κυβερνοτεχνολογίας ,τις προκλήσεις της ιατρικής επιστήμης, των νέων πηγών ενέργειας και του ρόλου των κοινωνικών δικτύων, οι συζητήσεις ήταν έντονες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες”

Όμως ο κύριος Παπακωνσταντίνου περιγράφει και τον τρόπο με τον οποίο έθεσε ο ίδιος το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους σε εκείνη τη συνεδρίαση. Σύμφωνα με την περιγραφή του ο ίδιος απευθυνόμενος στον Λάρι Σάντερς που τότε ήταν στενός συνεργάτης του Ομπάμα τον ρώτησε για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με τα γραφόμενα του Γιώργου Παπακωνσταντινου ο κύριος Σάντες απάντησε διπλωματικά ενώπιον όλων και στο τέλος της συνάντησης εξέφρασε την έκπληξη του προς τον Έλληνα υπουργό που έθεσε το θέμα δημόσια. Στο δείπνο που ακολούθησε ο κύριος Παπακωνσταντινου βρέθηκε εν μέσω δύο βασιλισσών της Ισπανίας Σοφία και της Ολλανδίας Βεατρίκη.

 

newpost.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ