«Μας έφαγε η σκόνη» σχολιάζει ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτηση του στα social media έχοντας κάνει… αυτοψία στο Ελληνικό. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε την κόντρα του με τον υπουργό ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη σε…άλλο επίπεδο, αφού επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό σε ρόλο «δημοσιογράφου», κάνοντας ρεπορτάζ για τα έργα που όπως υποστήριξε «δεν προχωράνε».

««ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ…2/11/2020

Περνάς από την παραλιακή ,βλέπεις τις τέντες και τις ταμπέλες και λες κάτι γίνεται!!

Μπαίνεις λίγο και να η κατάσταση!!! Μας έφαγε η σκόνη .ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ και καλημέρα !!» ανέφερε στην ανάρτηση του που συνόδευε από βίντεο.

«ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ…2/11/2020 Περνάς από την παραλιακή ,βλέπεις τις τέντες και τις ταμπέλες και λες κάτι…

Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020

Σε μια δεύτερη ανάρτηση του λίγο αργότερα σημείωνε:

«Το «εργοτάξιο» του ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ μπουλντοζιερη,που θα ξεκίναγε σε δέκα μέρες τον Ιούλιο του 2019 που γίναν κυβέρνηση ,όπως είναι σήμερα 2/11/2020 μετά από 16 μήνες !!!

Ο ορισμός του ξεφτιλισματος των Μωυσυδων ,των πωλητών νανογιλέκων που γίναν υπουργοί και των ΠΕΤΣΟταισμενων ΜΜΕ που ξεκοκαλίζουν τα λεφτά του «μαξιλαριού»…».

Μάλιστα, έδωσε και σχετική δήλωση στη δημοσιότητα:

«Επισκέφθηκα σήμερα 2 Νοεμβρίου 2020 τις εγκαταστάσεις του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, για να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι τις εργασίες κατεδάφισης και τα λοιπά έργα της «εμβληματικής επένδυσης που είναι σε εξέλιξη», σύμφωνα με επίσημες κυβερνητικές δηλώσεις, τόσο από τα χείλη του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεγωργιάδη όσο και του Πρωθυπουργού.

Αυτό που είδα όμως, και που μπορεί κάθε καλόπιστος πολίτης να διαπιστώσει πηγαίνοντας στην περιοχή, ήταν “άκρα του τάφου σιωπή”, η πλήρης ακινησία και απραξία. Πρόκειται για έναν εμπαιγμό, που όμως όταν εκπορεύεται από δημόσια χείλη γίνεται χυδαίος. Αποφάσισα λοιπόν να καταγράψω την σημερινή εμπειρία μου σε ένα εξαιρετικά μικρό βίντεο (μικρότερο των 2 λεπτών) για να φτάσει η πραγματικότητα στους πολίτες. Μια πραγματικότητα που τα συστημικά κανάλια αποσιωπούν συστηματικά εδώ και καιρό.

"google ad"

Καλώ τα μεγάλα τηλεοπτικά (και μη) μέσα ενημέρωσης να αναμεταδώσουν αναλλοίωτο αυτό το βίντεο-καταγραφή, αν βέβαια τους το επιτρέψει ο κ. Πέτσας, προκειμένου να δικαιολογήσουν έμπρακτα τον διακηρυγμένο ρόλο τους για έγκυρη και ακηδεμόνευτη ενημέρωση.”

Γεωργιάδης: Ο Πολάκης δεν ξέρει να διαβάζει ούτε ένα ΦΕΚ

Η απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη ήρθε λίγο αργότερα. Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter υποστηρίζει ότι το ΦΕΚ για τα έργα προβλέπει τη διάλυση του εργοταξίου για τις κατεδαφίσεις μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

«Ο κ. Πολάκης, ο οποίος υπήρξε Αν. Υπουργός επί 5 έτη, δεν έχει την ικανότητα να διαβάζει ούτε ένα ΦΕΚ. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 2654/30.06.2020 το εργοτάξιο για τις κατεδαφίσεις θα έχει διαλυθεί και ολοκληρώσει, έως το αργότερο τις 31/10. Πήγε σήμερα 02 Νοε και ψάχνει τις μπουλντόζες..» έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.